Τις προβλέψεις της για τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα έκανε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας παράλληλα και για τη ρευστότητα του πολιτικού τοπίου μετά και την έλευση της κίνησης του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε τι θα συμβεί. Αλλά εδώ έκανε κόμμα ο Καμμένος. Δεν θα κάνει ο Θεοδωράκης και αύριο ο Παπαδόπουλος π.χ.;» σχολίασε χαρακτηριστικά η Φωτεινή Πιπιλή. Η ίδια σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής της δήλωσε «εξοργισμένη» από την «κατάπτωση», όπως είπε, της ΔΗΜΑΡ. «Είναι δυνατόν να αυτοπαρουσιάζεται ως προοδευτικό κόμμα και να επιστρέφει στον Χάρη Καστανίδη;» διερωτήθηκε η βουλευτής της ΝΔ, αναφερώμενη στη συμμετοχή του πρώην υπουργού στις διεργασίες για τον τρίτο πόλο.

Η Πιπιλή πρόσθεσε ότι προτιμά «το κόμμα του Θεοδωράκη, ο οποίος μπορεί λόγω του επαγγέλματός του να ήταν καθεστηκυία τάξη, αλλά οι προσπάθειές του δεν βαρύνονται από την πολλή δεξιά του Καμμένου ή από τη ροζουλί αριστερά του κ. Κουβέλη».

Υποστήριξε δε ότι «οι νεοδημοκράτες δεν αντέχουν λαϊκισμούς». Και αναφερόμενη στον πολιτικό σχηματισμό του Βύρωνα Πολύδωρα, με τον Ζώη και τον Νικολόπουλο, τόνισε: «Θέλετε να πάμε στον κ. Πολύδωρα; Ζώης, Πολύδωρας και Νικολόπουλος τι εκφράζουν; Το καινούργιο; Το πολιτικά αθώο; Δηλαδή, ο κ. Πολύδωρας, από 25 χρονών και αυτός βουλευτής, από το 1981, θυμήθηκε τώρα ότι το πολιτικό σύστημα οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, ενώ ήταν πρωτεργάτης και στρατηγός σ’ αυτήν την πολιτική που επέλεξαν διαχρονικά τα πολιτικά κόμματα; Ποιον δουλεύουν; Απλώς εμείς, στη Ν.Δ., τους πετάξαμε από την αρχή. Δεν είναι τυχαίο. Καμμένος; Βαρίδι. Νικολόπουλος; Βαρίδι. Πολύδωρας; Άργησε λίγο να το καταλάβει, αλλά είναι αρχηγός κόμματος. Και ο Ζώης, τι έκανε στην πολιτική του ζωή; Όταν ήταν υφυπουργός επί Παυλόπουλου, είχε πει ότι «διαφωνώ, εμείς δεν θα βάζουμε από το παράθυρο συμβασιούχους ως μόνιμους»; Τι μου λέτε τώρα;»

Οσον αφορά τέλος στον Δήμο Αθηναίων η Φωτεινή Πιπιλή, βουλευτής που εκλέγεται στην Α’ Αθηνών, είπε: «Είναι νωρίς ακόμα. Προβλέπω Καμίνη – Σπηλιωτόπουλο, σήμερα. Μετά από ένα μήνα πάλι, κρατάω τις επιφυλάξεις μου, διότι θέλω να κυκλοφορήσω. Ο Κακλαμάνης απεδείχθη ότι δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθεί. Δεν με ενδιαφέρει τι ήθελε και δεν θα ασχοληθώ και κανένας δεν του αφαιρεί τη γνώμη και το δικαίωμα ούτε τον εμποδίζει να κατέβει υποψήφιος. Δεν είχε λόγο να κατέβει, κατά τη δική μου ταπεινή και προσωπική άποψη, ως αθηναία ψηφοφόρο. Διότι όταν χάνεις σε εκλογές ακόμη και για πολύ μικρό ποσοστό, σημαίνει ότι κόπηκε ο δεσμός με τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων. Όταν τρως ένα χαστούκι, δεν τσαντίζεσαι ούτε πας να εκδικηθείς αυτούς που νομίζεις ότι σου έδωσαν το χαστούκι».