Το μέλλον της Ευρώπης και ο ρόλος των πόλεων θα βρίσκονται από σήμερα στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Περιφερειών, που διοργανώνεται στην Αθήνα έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής. «Είναι πλέον φανερό ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κυρίως πολιτική και σαφώς θεσμική», τόνισε σε μήνυμά του ο οικοδεσπότης της Διάσκεψης, περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «αναδεικνύει την τεράστια απόσταση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των λαών της Ευρώπης».

Στη διήμερη διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης θα παρευρεθούν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ, ενώ θα μιλήσουν επίσης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αυτές άλλωστε συνθέτουν τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος» υπογράμμισε στο δικό του μήνυμα ο Γιάννης Σγουρός.