«Απόλυτη σύμπτωση απόψεων» για το πώς πρέπει να πορευτεί η Ευρώπη διέκρινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει να προωθήσει την πολιτική της ενοποίηση, να διαμορφώσει με τον πλέον ικανό τρόπο την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα κοινωνικής συνοχής.

Όπως ανέφερε, στις συζητήσεις τόσο με τον κ. Σουλτς όσο και με τον επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα κυριάρχησε το θέμα της Ελλάδας και ετέθη το ζήτημα της κοινοτικής αλληλεγγύης προς τη χώρα μας.

Συμφωνήθηκε ακόμη, ότι οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ, που θα εκλεγούν ευρωβουλευτές, θα μετέχουν στην πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε επίσης, πως κατέστη σαφές από τους κ.κ. Σουλτς και Σβόμποντα ότι «ισότιμα αντιμετωπίζονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις των χωρών- μελών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουβέλης είπε ότι ο κ. Σουλτς έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, «δεν βλέπει άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη σοσιαλιστική ομάδα».

Κληθείς να σχολιάσει την πολιτική πρωτοβουλία που παρουσίασε ο Στ. Θεοδωράκης και κατά πόσο μπορεί να προσφέρει κάτι νέο στην Ελλάδα, ο κ. Κουβέλης είπε ότι «το νέο δεν φτάνει να προσδιορίζεται αναφορικά με το πότε εμφανίζεται. Το νέο προϋποθέτει, για να είναι αποτελεσματικό να είναι ουσιαστικό, να έχει συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και διεκδικήσεις για το σήμερα και το αύριο και συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα».

«Δεν διαπιστώνω σε αυτό το νεοεμφανιζόμενο σχήμα να υπάρχει αυτή η σαφήνεια των πολιτικών θέσεων και να υπάρχει η προγραμματική δέσμευση για το τι και πώς θέλει να το κάνει και με ποιες δυνάμεις θέλει να το πραγματοποιήσει» κατέληξε ο κ. Κουβέλης.