Τα αποκαλυπτήρια της νέας μουντιαλικής φανέλας που θα φορέσει η Εθνική Ελλάδας το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας έβγαλαν είδηση, καθώς ο αρχηγός και ρέκορντμαν συμμετοχών (με 131 παρουσίες) Γιώργος Καραγκούνης αποκάλυψε ότι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποχωρήσει οριστικά από τη Γαλανόλευκη. «Τελευταία φορά θα αγωνιστώ στη Βραζιλία, μετά σταματάω» δήλωσε στο Sport24 ο 36χρονος άσος της Φούλαμ, ο οποίος υπηρετεί τις εθνικές ομάδες από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 με κορωνίδα την κατάκτηση του Euro το 2004. Ο «Τυπάρας» παρέλαβε πρώτος τη νέα φανέλα της Nike, ενώ ακολούθησαν και οι υπόλοιποι διεθνείς άσοι. «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και τους συμπαίκτες μου να εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο» δήλωσε ο επιθετικός της Σέλτικ Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «θα είμαστε, όπως πάντα, ενωμένοι ως ομάδα και θα κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για να δώσουμε χαρά στους Ελληνες».

Απόψε (19.00, Mega) αρχίζει (ανεπίσημα) και η προετοιμασία της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη φιλική αναμέτρηση εναντίον της Νότιας Κορέας στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος θα κάνει τις πρώτες δοκιμές απέναντι σε μια ομάδα που έχει αρκετές ομοιότητες με την αντίπαλο της Ελλάδας στο Μουντιάλ, Ιαπωνία.

Η Εθνική Ελπίδων θα δώσει σήμερα (16.30) στην Κατερίνη έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα απέναντι στην Τουρκία για την προκριματική φάση του Euro 2013/15. «Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία μας στη διοργάνωση. Η νίκη θα μας διατηρήσει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης και αυτή θα επιδιώξουμε» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Κώστας Τσάνας.