Μία αμερικανίδα παρουσιάστρια του Russia Today (RT), του κρατικού αγγλόφωνου τηλεοπτικού δικτύου της Ρωσίας, κατήγγειλε σήμερα τη «στρατιωτική επίθεση» της Μόσχας στην Ουκρανία και τη μεροληπτική κάλυψη αυτής της σύγκρουσης από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η δημοσιογράφος Άμπι Μάρτιν, η οποία ζει και εργάζεται στην Ουάσιγκτον, ανέφερε στην εκπομπή της ότι «αυτό που η Ρωσία έκανε είναι κακό» και ότι μια στρατιωτική επέμβαση δεν ήταν ποτέ η προσήκουσα απάντηση σε μια διακρατική διένεξη.

Τα υπόλοιπα κρατικά δίκτυα της Ρωσίας αναμεταδίδουν απλώς την επίσημη προπαγάνδα της κυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν θα επαναλάβω ποτέ πόσο σθεναρά διαφωνώ με κάθε επέμβαση στις υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους» είπε η παρουσιάστρια στο τέλος της εκπομπής της.

«Αυτό που η Ρωσία έκανε είναι κακό», καθώς «μια στρατιωτική επέμβαση δεν αποτελεί ποτέ την προσήκουσα απάντηση και δεν θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το βήμα αυτό ούτε να υπερασπιστώ μία στρατιωτική επίθεση» υπογράμμισε η Μάρτιν.

«Επιπλέον, η κάλυψη των γεγονότων στην Ουκρανία είναι ειλικρινά απογοητευτική ό,τι κι αν παρακολούθησα στα (ρωσικά) μέσα ενημέρωσης, με πολλή παραπληροφόρηση» εκτίμησε ακόμη η δημοσιογράφος.

Οι συνάδελφοι της Μάρτιν στη Ρωσία εξεπλάγησαν, όπως για παράδειγμα η Ντάρια Πουσκόβα που έγραψε σε ένα μήνυμά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι η Αμερικανίδα δημοσιογράφος θα έπρεπε να κάνει την εκπομπή της χωρίς να αναφερθεί σε «κατεχόμενες» από τη Μόσχα «περιοχές» στην Ουκρανία και «να κρατήσει τη γνώμη της για τον εαυτό της».

«Αυτό είναι πολύ σωστό» απάντησε σε ένα δικό της μήνυμα στο Twitter η αρχισυντάκτρια του RT, Μαργκαρίτα Σιμόνιαν.