Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την επόμενη τετραετία αναδείχθηκε ο Βασίλης Αλεξανδρής με ποσοστό 70,67% (5.755 ψήφους), ενώ ο σημερινός πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε ποσοστό 29,33% (2.388 ψήφους).

Στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση του ΔΣΑ επί 21.471 εγγεγραμμένων προσήλθαν και ψήφισαν 9.065 δικηγόροι. Η αποχή δηλαδή ανήλθε στο 57,78%.

Στον πρώτο γύρο ο Βασίλης Αλεξανδρής είχε λάβει ποσοστό 34,76% (3.906 ψήφοι) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος είχε λάβει ποσοστό 23,14% (2.600 ψήφοι).

Ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος επισήμανε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προσωπικό, αλλά το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Αλεξανδρής δήλωσε:

«Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προσωπικό. Το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων. Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα είναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν είναι ημέρα αποτίμησης, σφαλμάτων και λαθών. Είναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πάνε σε άλλη εποχή. Οι διεκδικήσεις μας θα συντελεστούν με άλλους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς όρους.

»Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Την απόφαση αυτή θέλουμε να την πάρουμε και να την υλοποιήσουμε όλοι μαζί χωρίς διαχωρισμούς. Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανένα κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο την αυτοτέλειά μας. Θέλουμε και μπορούμε από αύριο να χαράξουμε κοινή πορεία. Πορεία διεκδίκησης».

Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος τόνισε ότι «η ετυμηγορία των δικηγόρων είναι σεβαστή» και «το αποτέλεσμα είναι απόρροια λαθών».

Ειδικότερα, ο Γιάννης Αδαμόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας αποφάσισε σήμερα πλειοψηφικά, εκλέγοντας στην προεδρία του ΔΣΑ τον κ. Αλεξανδρή. Η ετυμηγορία της είναι σεβαστή. Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας.

»Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ασφαλώς απόρροια δικών μας λαθών, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Είναι όμως και προϊόν ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και συνθηκών που εξέφευγαν των επιλογών μας και της δικής μας σφαίρας επιρροής.

»Στη φορτισμένη περίοδο της θητείας μας, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του Συλλόγου σε περιστάσεις που απείλησαν τη βιωσιμότητα του λειτουργήματος. Ορθώσαμε θεσμικό ανάστημα και σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε μια θεσμική κοσμογονία νομοθετικής στοχοποίησής μας. Γίναμε δυσάρεστοι σε πολλούς και το πληρώσαμε. Αντέξαμε όμως και παρουσιάσαμε έργο που θα κεφαλαιοποιηθεί σε ομαλότερες περιόδους. Είμαι περήφανος γι’ αυτό το έργο, που υλοποιήθηκε με τους κόπους και τις θυσίες όλων».

Στις προηγούμενες εκλογές του ΔΣΑ, το 2011, είχαν ψηφίσει 8.313 δικηγόροι (συμμετοχή 38,89 %) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, ανατρέποντας τα αποτελέσματα του Α’ γύρου, είχε λάβει ποσοστό 50,89% (3.738 σταυρούς) και ο τότε αντίπαλός του -προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ- Δημήτρης Βερβεσός είχε λάβει ποσοστό 49,11% (3.607 σταυρούς).