Σήμερα το απόγευμα ή αύριο, νωρίς το πρωί, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου με τους επικεφαλής της τρόικας με θέμα τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Τεχνικά κλιμάκια της τρόικας επεξεργάσθηκαν το Σαββατοκύριακο τα μεγέθη της άσκησης της Blackrock, αλλά και τα πορίσματα των ανεξάρτητων ερευνών των Ernst &Young και Rothchild τα οποία και θα εξεταστούν στη συνάντηση των επικεφαλής της τριμερούς με τον κ. Προβόπουλο.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή η Κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι πρόσθετες ανάγκες κεφαλαίων των συστημικών τραπεζών είναι της τάξεως των 6-6,6 δισ. ευρώ.

Πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις αναφέρουν πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν θα σχολιάσουν τα μεγέθη που θα ανακοινώσει η Τράπεζα της Ελλάδος την επόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση η δημοσίευση των αποτελεσμάτων των τεστ αντοχής θα ανοίξει το δρόμο για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που επιφέρουν αλλαγές στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ο κ. Προβόπουλος θα αναχωρήσει αύριο για την Φρανκφούρτη όπου θα μετάσχει την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.