Τα Χανιά ανοίγουν την αγκαλιά τους για να υποδεχτούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του σήμερα αλλά και του… αύριο στο ελληνικό All Star Game που πλέον έχει ενηλικιωθεί και αισίως φτάνει στην 21η διοργάνωση.

Το κερδισμένο στοίχημα της περιφέρειας (έχοντας αποκλείσει τα τελευταία χρόνια την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) από τον ίδιο τον σύνδεσμο των παικτών αλλά και του ΕΣΑΚΕ, φέρνει αυτή τη φορά τη γιορτή και πάλι στην Κρήτη, αλλά για πρώτη φορά στα όμορφα Χανιά.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε μάλιστα εν πλώ στο πλοίο «Ερυλος» της Anek Lines, κάλεσε όλους τους φίλους του μπάσκετ να δώσουν το παρών στη γιορτή στο πανέμορφο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού, ενώ ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης υπενθύμισε ότι για μια ακόμα φορά η γιορτή του μπάσκετ θα έχει αρκετά χάπενινγκ, αλλά και ανθρώπινο πρόσωπο με επισκέψεις αθλητών σε κοινωφελή ιδρύματα των Χανίων.

Ο Μανώλης Παπαμακάριος εκπροσωπώντας τον σύνδεσμο των παικτών, αφού πρώτα διαφήμισε την πόλη των Χσνίων ως…σύντεκνος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια λόγω γάμου, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι σύνδεσμος θα τιμήσει στο περιθώριο των εκδηλώσεων δύο κορυφαίους έλληνες παίκτες που έχουν κλείσει πλέον την καριέρα τους τον Θοδωρή Παπαλουκά και τον Κώστα Τσαρτσαρή.

Σε σχέση με άλλες χρονιές το πρωτάθλημα έχει αντιπροσωπευτικό δείγμα καθώς εκπροσωπούνται τουλάχιστον οι 9 από τις 14 ομάδες της Α1, κυρίως στη σύνθεση των ξένων, καθώς στους Έλληνες οι 9 από τους 12 παίκτες είναι από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες θα φορούν τις ειδικές εμφανίσεις που φτιάχτηκαν από την Nickan ειδικά για το ολ σταρ και στις οποίες τα αστέρια έχουν την τιμητική τους αφού φαίνεται να βγαίνουν μέσα από τις φανέλες όχι μόνο για να συμβολίσουν τους παίκτες-αστέρια που θα συμμετέχουν στο ολ σταρ, αλλά επειδή είναι εξίσου αφιερωμένες (όπως αποκάλυψε ο Νίκος Ανδριόπουλος) στα μεγάλα ελληνικά αστέρια που αγωνίζονται τόσο στο ΝΒΑ, όσο και στην Ευρώπη.

Οι κορυφαίοι έλληνες παίκτες της Basket League ΟΠΑΠ λοιπόν θα αναμετρηθούν με τους κορυφαίους ξένους, στην κορύφωση του 21ου All Star Game που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά στις 8 και 9 Μαρτίου.

Παράλληλα οι καλύτεροι νέοι παίκτες της λίγκας θα δώσουν τις δικές τους «μάχες». Φυσικά δεν λείπουν οι διαγωνισμοί τόσο στα τρίποντα όσο και στα καρφώματα.

Πριν από την αναμέτρηση GREEK STARS – THE REST OF THE WORLD οι αθλητές μπάσκετ με καρότσι θα προσφέρουν και φέτος το δικό του θέαμα στους θεατές που θα βρεθούν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού.

Την ομάδα των Ελλήνων απαρτίζουν οι: Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Μάικ Μπράμος (Παναθηναϊκός), Νίκος Παππάς (Παναθηναϊκός), Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός), Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Στράτος Περπέρογλου (Ολυμπιακός), Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός), Βασίλης Καββαδάς (Ολυμπιακός), Μιχάλης Τσαϊρέλης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Μπόγρης (ΠΑΟΚ) και Γιάννης Αθηναίου (Άρης). Προπονητές θα είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Την ομάδα των Ξένων αποτελούν οι: Γιόνας Ματσιούλις (Παναθηναϊκός), Στεφάν Λάσμε (Παναθηναϊκός), Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός), Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός), Τζαμάριο Μουν (Ολυμπιακός), Μπράιαν Ντάνστον (Ολυμπιακός), Έρικ ΜακΚόλουμ (Πανιώνιος), Ντι Τζέι Κούπερ (ΠΑΟΚ),Τζάστιν Χαρτ (Ρέθυμνο), Τόνι Κρόκερ (AENK), Πάτρικ Γιούιν Τζούνιορ (Τρίκαλα), Τζέι Μπράουν (ΚΑΟΔ). Προπονητές θα είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και Γιάννη Σφαιρόπουλος.

Στον διαγωνισμό τριπόντων θα συμμετάσχουν οι: Έρικ ΜακΚόλουμ (Πανιώνιος), Σάσα Βασίλιεβιτς (ΑΕΝΚ), Μαρκ Κάρτερ (Πανιώνιος), Γιώργος Δέδας (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Βεζένκοφ (Άρης), Μπάμπης Σαμοθράκης (Ψυχικό -Α2) και ο νικητής του διαγωνισμού νέων

Στον διαγωνισμό καρφωμάτων θα πάρουν μέρος οι: Ντι Τζέι Στέφενς (Ηλυσιακός), Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός), Τζαμάριο Μουν (Ολυμπιακός), Κένι Γκάμπριελ (Ρέθυμνο), Τόνι Κρόκερ (ΑΕΝΚ), Αλέξανδρος Σιγκούνας (Ερμής Λαγκαδά – Α2) και ο νικητής του διαγωνισμού των νέων.

Ανακοινώθηκαν και τα ανερχόμενα ταλέντα που πάρουν μέρος στο All star game και είναι:

Ομάδα Rising Stars: Μποχωρίδης (Άρης), Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Τολιόπουλος (Ίκαρος), Λιάπης (ΠΑΟΚ), Μπέμπης (Ίκαρος), Φακοπουλίδης (Ηλυσιακός), Χουχούμης (Πανελευσινιακός), Χαραλαμπόπουλος (Παναθηναϊκός), Αγραβάνης (Ολυμπιακός), Μητόγλου (Άρης), Οικονόπουλος (Απόλλων), Κώττας (ΠΑΟΚ), Σκανδάλης (4ο Γεν. Λύκειο Χανίων Αμπεριας). Προπονητές: Μανωλόπουλος (Παναθηναϊκός), Μυκονιάτης (Ρέθυμνο).

Ομάδα Young Stars: Σταμάτης (Πανιώνιος), Σπυριδωνίδης (ΚΑΟΔ), Κονιάρης (ΠΑΟΚ), Χατζηνικόλας (ΑΕΝΚ), Περσίδης (Ίκαρος), Παπαπέτρου (Ολυμπιακός), Σλαφτσάκης (ΚΑΟΔ), Σπυρόπουλος (Πανιώνιος), Ρεκουνιώτης (Πανελευσινιακός), Βεζένκοφ (Άρης), Διαμαντάκος (Παναθηναϊκός), Ξυλάκης (4ο Γεν. Λύκειο Χανίων Αμπεριας). Προπονητές: Μαρμαρινός (Ολυμπιακός), Παπαχατζής (Πανιώνιος).

Διαγωνισμός τριπόντων νέων: Τολιόπουλος (Ίκαρος), Σταμάτης (Πανιώνιος), Λιάπης (ΠΑΟΚ), Χουχούμης (Πανελευσινιακός), Μποχωρίδης (Άρης), Χατζηνικόλας (ΑΕΝΚ), Ζανιδάκης (Γεν. Λύκειο Νέας Κυδωνιας Χανίων).

Διαγωνισμός καρφωμάτων νέων: Μητόγλου (Άρης), Παπαπέτρου (Ολυμπιακός), Σλαφτσάκης (ΚΑΟΔ), Σπυρόπουλος (Πανιώνιος), Αγραβάνης (Ολυμπιακός), Χαραλαμπόπουλος (Παναθηναϊκός).

Το πρόγραμμα του ALL STAR GAME ΟΠΑΠ 2014

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

09-12.00

Τουρνουά 3on3 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων του Δήμου Χανίων

10:30

Επίσκεψη αθλητών και αντιπροσωπείας των διοργανωτών του ALL STAR GAME ΟΠΑΠ στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (ΚΗΦΑΜΕΑ). Διεύθυνση : Λεωφ. Καραμαλή 37, Χανιά, Τηλέφωνο : 28210 94848

12.00 – 20.00

BASKET VILLAGE – Κεντρική είσοδος Δ.Κ.Γ. Κλαδισού

Επισκεφθείτε τις επίσημες μπουτίκ των ομάδων και τα περίπτερα Χορηγών. Εκδηλώσεις των ομάδων παρουσία αθλητών.

13:00

ALL STAR GAME ΟΠΑΠ Δημοσιογράφων

Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού

16:00

ALL STAR GAME ΟΠΑΠ ΕΛΠΙΔΩΝ (Novasports 1)

Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού

Διαγωνισμοί Καρφωμάτων και Τριπόντων

Παρουσιαστής ο Μάικ Φουντεδάκης

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

10:30

Επίσκεψη αθλητών και αντιπροσωπείας των διοργανωτών του ALL STAR GAME ΟΠΑΠ στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών ( ΚΗΦΑΠ) Μεγαλόχαρη Διεύθυνση : Δημητρίου Τζαγκαράκη 1, Χανιά, Τηλέφωνο : 28210 54717

12.00 – 20.00

BASKET VILLAGE – Κεντρική είσοδος Δ.Κ.Γ. Κλαδισού

Επισκεφθείτε τις επίσημες μπουτίκ των ομάδων και τα περίπτερα Χορηγών. Εκδηλώσεις των ομάδων παρουσία αθλητών.

13:00

ALL STAR GAME ΟΠΑΠ ΜΠΑΣΚΕΤ με ΚΑΡΟΤΣΙ (ΟΣΕΚΚ)

15:30

Συναυλία του Χρήστου Χολίδη και του Μάνου Πυροβολάκη

16:00

ALL STAR GAME GREEK STARS – REST OF THE WORLD (Novasports 3)

Διαγωνισμοί Τριπόντων & Καρφωμάτων

Θεαματικά καρφώματα των Dunking Devils

Χορεύουν οι Greek Drops & οι ELITE AMAZONS

Παρουσιαστές οι: Άννα Πρέλεβιτς και Αντώνης Βλοντάκης