Την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές προανήγγειλε ουσιαστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Σγουρός τόνισε: «Κάποιοι σχεδιάζουν, ήδη, πώς θα ξοδέψουν το αποθεματικό που με τόσο κόπο τα τελευταία δέκα χρόνια δημιουργήσαμε. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπήρξε εξαιρετικά επικριτικός, χωρίς να κατονομάσει, κατά όσων «σε κομματικούς διαδρόμους και τηλεοπτικά πάνελ έχουν άποψη για τα πεπραγμένα των άλλων, αλλά για τα δικά τους πεπραγμένα δεν λένε κουβέντα».

Σημείωσε, δε: «Ανθρωποι που καταψήφισαν τον «Καλλικράτη» μας κάνουν μαθήματα σήμερα για την εφαρμογή του και μας κουνάνε το δάκτυλο. Αντί να κοιταχθούν στον καθρέπτη και να απολογηθούν στους πολίτες για τα 340 δισ. έλλειμμα που έχει η χώρα, στοχοποιούν εμάς που έχουμε 313 εκατ. πλεόνασμα. Έχουν το θράσος να παραδίδουν μαθήματα ηθικής αυτοί που διάβρωσαν το πολιτικό σύστημα και έβαλαν σε αδιέξοδο την κοινωνία».

Αναφερόμενος ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ πουλάνε αέρα και δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους».

Και πρόσθεσε: «Αλεξιπτωτιστές της πολιτικής που δεν έχουν εκλεγεί ούτε στο 15μελές στο σχολείο, μας κάνουν μαθήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Πάνω στον παροξυσμό και την εμπάθειά τους ξεχνούν ακόμη και τα στοιχειώδη. Πως τη νομιμοποίηση στους αιρετούς τη δίνουν οι πολίτες».

Ο Γιάννης Σγουρός στράφηκε και εναντίον όσων δεν υποστήριξαν κάθοδό του στον προεκλογικό αγώνα με την υποστήριξη των συμπολιτευόμενων πολιτικών δυνάμεων.

«Αντί το πολιτικό σύστημα να ανασυνταχθεί και να αντιμετωπίσει συντεταγμένα και συλλογικά τα διαλυτικά φαινόμενα, που το ταλαιπωρούν και ευθύνονται για τη μεγαλύτερη κρίση που περνά ο τόπος, προτιμούν τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», κατασκευάζοντας εχθρούς και στοχοποιώντας τους ενοχλητικούς» είπε και συνέχισε: «Δεν τους περνά καν από το μυαλό ότι η αυτή η κοντόφθαλμη στρατηγική είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος που οδηγεί σε ραγδαία απαξίωση και υπονόμευσή του. Πριονίζουν αμέριμνοι το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, νομίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγούν από τους φανταστικούς εχθρούς τους».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατέληξε: «Είχα πάντα την πεποίθηση πως αν κάνει κάποιος σωστά τη δουλειά του, αυτό είναι αρκετό. Τώρα διαπιστώνω πως αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου αυτό μπορεί να είναι και ενοχλητικό. Γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τις επιθέσεις, τις υπονομεύσεις και τις φημολογίες που σέρνονται σε κάποιους διαδρόμους της εξουσίας και προσπαθούν εναγωνίως να αμαυρώσουν την Περιφέρεια Αττικής και τον επικεφαλής της».