Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ, με θέμα την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ.

Η επίθεση που έγινε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, δεν περιορίστηκε στην πολιτική επιλογή, αλλά ξάφνιασε για τις ευθείες προσωπικές βολές.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης σε γραπτή του δήλωση ανέφερε τα εξής:

«Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη. Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο. Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα.

Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα. Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%.

Η επιλογή του, συνεπώς, για τη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα».

Ο κ. Σαχινίδης μάλιστα καλεί την κυβέρνηση "άμεσα να του ζητήσει να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ».

Κατά της τοποθέτησης του Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ εκφράστηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολίασε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιο "έλλειμμα (2009)"... αξιοπιστίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από