Διαγράφηκαν τελικά οι τέσσερις «αντάρτες» γερουσιαστές του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο, οι οποίοι κατηγορήθηκαν από τον ιταλό ηθοποιό και εμπνευστή του Κινήματος, ότι δεν διέθεταν μέρος του μισθού τους για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ιταλίας.

Πρόκειται για τους Λουίς Αλμπέρτο Ορελάνα, Φραντσέσκο Καμπανέλα, Φαμπρίτσιο Μποκίνο και Λορέντσο Μπατίστα.

Εξαιτίας της διαγραφής τους αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το M5S άλλοι πέντε γερουσιαστές και δυο βουλευτές, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν αναπτύχθηκε η απαραίτητη συζήτηση και ότι οι «κατηγορίες» δεν στοιχειοθετήθηκαν επαρκώς.

Το κλίμα στο εσωτερικό του Κινήματος παραμένει τεταμένο.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση RAI, ο Φραντσέσκο Καμπανέλα υπογράμμισε ότι «η επιστροφή των χρημάτων δεν είναι η πραγματική αιτία της διαγραφής του».

Στην πραγματικότητα, υποστήριξε, αυτό που κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν είναι ότι «το M5S παρουσιάζεται ως πολιτική δύναμη χωρίς δομές και σκοτεινούς κύκλους εξουσίας που να επηρεάζουν την λήψη αποφάσεων: διότι όλες τις αποφάσεις που μετρούν τις λαμβάνει μόνο ο Μπέπε Γκρίλο».

«Με απομάκρυναν από το Κίνημα επειδή κατέκρινα την άκαμπτη στάση του Γκρίλο στη συνάντησή του με τον Ματέο Ρέντσι στην φάση των διαβουλεύσεων του εντολοδόχου πρωθυπουργού» εκτίμησε ο Μποκίνο.

Η επίσημη απάντηση του M5S δόθηκε μέσω Διαδικτύου, με τις υπογραφές οκτώ στελεχών, έμπιστων συνεργατών του Γκρίλο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο προβεβλημένος βουλευτής Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα και ο Λουίτζι Ντι Μάιο, αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Οι διαγραφέντες είναι παράσιτα, δεν ήταν ποτέ παρόντες στο Κοινοβούλιο, μιλάμε για σαβούρα» ανέφεραν. Είναι σαφές όμως ότι η σύγκρουση στο εσωτερικό του Κινήματος που ίδρυσε ο Γκρίλο πρόκειται να συνεχισθεί και είναι ορατός ο κίνδυνος νέων παραιτήσεων και διαγραφών και μιας ατέρμονης δημόσιας ανταλλαγής κατηγοριών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από