Όνειρο ήταν και πάει. Ο ΠΑΟΚ των ανατροπών, δεν κατάφερε να ανατρέψει το 0-1 της Τούμπας, απέναντι σε μια από τις φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη, την Μπενφίκα, που νίκησε και μέσα στο Ντα Λουζ με το βαρύ 3-0, για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, σπάζοντας το εκτός έδρας αήττητο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και παράλληλα χαλώντας την καλή εικόνα που είχε δείξει ο ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα.

Οι αετοί της Λισσαβόνας, έχουν να ηττηθούν μέσα στην έδρα τους, από τον Οκτώβριο του 2012. Τότε είχαν ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα και ο ΠΑΟΚ όσο και αν το ήθελε, (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) δεν κατάφερε να σπάσει το σερί της ομάδας του Ζόρζε Ζέσους.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, παρά τα προβλήματα που παρουσίαζε στις μεταβιβάσεις, είχε μια καλή στιγμή, 14’ όταν το σουτ του Λούκας δεν κατάφερε να μπλοκάρει με την πρώτη ο Αρτούρ με αποτέλεσμα να το κάνει με δεύτερη προσπάθεια λίγα χιλιοστά πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.

Στο 53’ ο Μαντούρο έχασε μοναδική ευκαιρία να σπρώξει την μπάλα στην εστία της Μπενφίκα, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λούκας και κεφαλιά του Κατσουράνη.

Όλα τελείωσαν στο 69’, όταν αποβλήθηκε ο Κατσουράνης με κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμα του επάνω στον Λίμα επάνω σχεδόν στην γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο Γκαιτάν εκτέλεσε το φαουλ και έκανε το 1-0. Στο 78’ ο Μαντούρο έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Λίμα που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, έκανε το 2-0. Το 3-0 έγινε από τον Μάρκοβιτς στο 79’.

Την κίτρινη κάρτα ο διαιτητής Σίμον Μάρτσινιακ (Πολωνία) έδειξε στους: Κίτσιου, Σίλβιο

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Αντρέ Γκόμεζ, Σάλβιο (60’ Μάρκοβιτς), Γκαϊτάν, Καρντόσο (60’ Λίμα), Τζούρισιτς (79’ Ροντρίγκο).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλντε, Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο, Λούκας (74’ Βούκιτς), Ολίσε (46’ Στοχ 83’ Νίνης), Αθανασιάδης.