Θύμα υπόγειου πολέμου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό έχει γίνει η δημοτική Αρχή της Αθήνας και προσωπικά ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κατηγορείται τις τελευταίες ημέρες ότι προωθεί την… κατεδάφιση του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από πλευράς Παναθηναϊκού στη χρηματοδότηση του σχεδίου για τη διπλή ανάπλαση αλλά και σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδουν πάντως στελέχη του δήμου τις επιθέσεις που δέχεται για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Αθηναίων.

ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. Ειδικότερα, σημειώνουν πως μπροστά στα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην προώθηση της διπλής ανάπλασης ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός επιχειρεί να αποσυνδέσει το μέλλον του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από την πορεία των εγκαταστάσεων στον Βοτανικό. Για τον λόγο αυτόν έσπευσε να δημιουργήσει κλίμα περί κατεδάφισης του γηπέδου.

«Παρά λοιπόν την καθοριστική συμβολή μας στην επίλυση των εξαιρετικά σύνθετων προβλημάτων που κληρονομήσαμε, δημοσιεύματα και σκόπιμες διοχετεύσεις εμφανίζουν τον Δήμο Αθηναίων ότι δήθεν επιδιώκει την κατεδάφιση του γηπέδου, γεγονός απολύτως ψευδές» υπήρξε το σχόλιο του δημάρχου Αθηναίων στις αναφορές αυτές.

Αντιθέτως, στόχος εξακολουθεί να είναι η εξεύρεση «οριστικής λύσης στο θέμα του γηπέδου της μεγάλης ομάδας της πόλης, αντάξιας της ιστορίας της» σημειώνει σε δήλωσή του. «Καθιστώ σαφές στην παναθηναϊκή οικογένεια ότι ο Δήμος Αθηναίων αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» υπογραμμίζει ο κ. Καμίνης. Την αφορμή για την καλλιέργεια πολεμικού κλίματος βρήκαν οι Πράσινοι σε πρόσφατη παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για προσφυγή που έχει καταθέσει ο ίδιος ο Ερασιτέχνης. Στην παρέμβαση ο δήμος υπερασπιζόταν το θεσμικό πλαίσιο για τη διπλή ανάπλαση και εκεί γινόταν αναφορά και για κατεδάφιση του Απόστολος Νικολαΐδης.

Η αναφορά αυτή απομονώθηκε και έγινε σημαία στο μέτωπο κατά του δημάρχου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, φτάνοντας να κάνει λόγο για βόμβα στα θεμέλια του Απόστολος Νικολαΐδης και να αναφέρει πως προωθείται «η κατεδάφιση του υφιστάμενου γηπέδου αποκλειστικά και μόνο με την αποπεράτωση των υπολοίπων εγκαταστάσεων του Ομίλου (κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο)» και χωρίς να εκδοθεί άδειας λειτουργίας του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν από τον δήμο, η τήρηση των προβλεπόμενων όρων της διπλής ανάπλασης – που επιδιώκεται από την πλευρά του δήμου – συνεπάγεται ακριβώς το αντίθετο, δεδομένου ότι η κατεδάφιση του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μπορεί να προχωρήσει μόνο εφόσον ολοκληρωθούν τόσο το νέο γήπεδο στον Βοτανικό όσο και οι εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη.

Σε κάθε περίπτωση, κύκλοι της δημοτικής Αρχής σημείωναν πως εάν ο Ερασιτέχνης υπαναχωρεί από τη διπλή ανάπλαση και δεν επιθυμεί να προχωρήσουν τα σχέδια θα πρέπει να τοποθετηθεί με σαφήνεια κατά αυτών ώστε στη συνέχεια να ανοίξει η όποια μεμονωμένη συζήτηση για το μέλλον του γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τέτοια επίσημη τοποθέτηση αποφεύγεται, όμως, από τον Ερασιτέχνη, ο οποίος περιορίζεται μόνο να χαρακτηρίζει ουτοπία τη διπλή ανάπλαση.

Με στόχο να εντείνει το κλίμα κατά του Γιώργου Καμίνη, ο Ερασιτέχνης κάνει λόγο και για αμφισβήτηση από τη δημοτική Αρχή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του γηπέδου. «Πρώτη φορά στα χρονικά δήμαρχος Αθηναίων θίγει θέμα ιδιοκτησίας του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αν συνεχιστεί αυτό, θα υπάρξει πόλεμος» ανέφεραν κύκλοι του Ερασιτέχνη.

«Δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης» υπογράμμιζαν από τον δήμο, διευκρινίζοντας πως το καθεστώς είναι απολύτως σαφές και ορίζει ότι το γήπεδο είναι ιδιοκτησία του δήμου, η χρήση της οποίας έχει παραχωρηθεί επ’ αόριστον στον Παναθηναϊκό.

Η πενταετής παράταση

«Σταθήκαμε αρωγοί και συμπαραστάτες στην εξεύρεση λύσεων που επιτρέπουν σήμερα στον ΠΑΟ να χρησιμοποιεί χωρίς κανένα πρόβλημα το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας» ήταν το σχόλιο του κ. Καμίνη. Στελέχη της δημοτικής Αρχής παρέπεμπαν μάλιστα σε παρέμβαση του δήμου ώστε να δοθεί πενταετής παράταση της παραμονής της ομάδας στο Απόστολος Νικολαΐδης, μέχρι να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στη διπλή ανάπλαση και να μην κινδυνεύσει να μείνει χωρίς στέγη ο Παναθηναϊκός.