Σε επίπεδα που είχαν καταγραφεί πριν μπει η Ελλάδα στο Μνημόνιο υποχωρούσε η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της χώρας μας λόγω αύξησης της ζήτησης από ξένους επενδυτές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφωνόταν κάτω από το 7,2%.
«Υπάρχει πραγματικά ενδιαφέρον από ξένους που θέλουν να τοποθετηθούν, πολλοί όμως δεν μπορούν καθώς η ρευστότητα είναι περιορισμένη» είπε διαπραγματευτής ομολόγων σε μεγάλη ελληνική τράπεζα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί σύμφωνα με το Ρόιτερ.
Μετά το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων το 2012, σήμερα από το σύνολο των περίπου 320 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους μόνο τα 30 δισ. ευρώ βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών. «Εάν δεν υπήρχε το πολιτικό ρίσκο ενόψει των εκλογών, τότε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μπορεί να ήταν και στα επίπεδα του 6%» είπε άλλος τραπεζίτης στο Ρόιτερ.
Στελέχη της αγοράς ανέφεραν ακόμη ότι τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ακολουθούν τη γενικότερη τάση που καταγράφεται σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας ωστόσο ότι λόγω χαμηλής ρευστότητας οι μεταβολές στις τιμές και τις αποδόσεις γίνονται με χαμηλούς όγκους. Το τελευταίο διάστημα οι αποδόσεις των ομολόγων χωρών όπως είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν σημειώσει υποχώρηση, δίνοντας ανάσα στις κυβερνήσεις που προσπαθούν να μειώσουν το κόστος δανεισμού τους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από