Παρά τις διαψεύσεις από όλες τις πλευρές, οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» επανέρχονται στο θέμα των κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες. Οπως αναφέρουν σε ανταπόκρισή τους από το Λονδίνο, το θέμα θα αποδειχτεί βαρόμετρο για την αξιολόγηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Η εφημερίδα επιμένει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να είναι πεπεισμένο ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια έως 20 δισ. ευρώ –ποσό που είναι πολύ υψηλότερο από τα περίπου 6 δισ. ευρώ που εκτιμά ότι θα χρειαστούν η Αθήνα.

Η επικινδυνότητα της κατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα θα αποτελέσει καυτό θέμα συζήτησης στην ΕΕ και ιδιαίτερα στη Γερμανία. Σε όλη την Ευρώπη κλειδί θα είναι οι λόγοι που θα παρουσιαστούν για το κεφαλαιακό έλλειμμα των ελληνικών τραπεζών, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα. Καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις με την τρόικα στην Αθήνα, η φασαρία που έχει δημιουργηθεί κάνει πιο νευρικούς τους επενδυτές και τον γενικό πληθυσμό για το πόσα χρήματα χρειάζεται ακόμη το τραπεζικό σύστημα και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να ληφθεί σύντομα απόφαση, αναφέρουν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Για την Ελλάδα μια πολύ σκληρή προσέγγιση θα αποτελούσε τιμωρία και θα έπληττε τις προοπτικές ανάκαμψης, ενώ μια πολύ «μαλακή προσέγγιση δημιουργεί τον κίνδυνο να καταστραφεί η εύθραυστη εμπιστοσύνη στη χώρα και το γενικότερο τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης», καταλήγει το δημοσίευμα.