Ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών, Χουακίν Γκουζμάν, κέρδισε μια προσωρινή διαταγή για μη έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και όπλων, σύμφωνα με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή.

Ο Γκουζμάν, ο οποίος αποτελούσε τον νούμερο ένα καταζητούμενο στο Μεξικό και ήταν αρχηγός του καρτέλ Σιναλόα, συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια επιδρομής στο παραλιακό θέρετρο Μαζατλάν του Μεξικού, με τη βοήθεια Αμερικανών πρακτόρων.

Μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Γκουζμάν, ο εκπρόσωπος ενός ομοσπονδιακού εισαγγελέα των ΗΠΑ δήλωσε ότι σχεδιάζει να ζητήσει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσαχθεί σε δίκη, ωστόσο αφενός εξακολουθεί να είναι ασαφές κατά πόσον αυτό θα συμβεί και αφετέρου η διαδικασία έκδοσης μπορεί να διαρκέσει χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί.

Τη Δευτέρα, οι δικηγόροι του Γκούζμαν κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να εμποδίσουν οποιαδήποτε κίνηση για έκδοση του στις ΗΠΑ. Η εντολή εγκρίθηκε την Τρίτη αλλά παραμένει άγνωστο για πόσο καιρό θα είναι έγκυρη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από