Χαμηλούς τόνους θέλουν να κρατήσουν στον Ολυμπιακό την επομένη ημέρα της ιστορικής νίκης επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αλλωστε το εισιτήριο της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα σφραγιστεί στις 19 Μαρτίου στο Ολντ Τράφορντ και από τώρα οι φίλοι των Ερυθρολεύκων αναζητούν τα μαγικά χαρτάκια για να δώσουν βροντερό παρών στο Μάντσεστερ.

Θα είναι ίσως η μεγαλύτερη εκστρατεία που έχει ετοιμάσει ποτέ ελληνική ομάδα σε εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι από την Ελλάδα μαζί με τους φιλάθλους που έχει ο Ολυμπιακός που κατοικούν στην Αγγλία και σε όλη την Ευρώπη θα βρίσκονται πάνω από 6.000 στο Θέατρο των Ονείρων!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση στην ιστορία του για να θέσει νοκ-άουτ τον πιο εμπορικό σύλλογο του πλανήτη. Η Μάντεστερ Γιουνάιτεντ θεωρείται ένα από τα μεγαθήρια της Ευρώπης και ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει στους Μπέμπηδες την εφετινή σεζόν είναι η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην περίπτωση που ο Θρύλος της Ελλάδας εξασφαλίσει το εισιτήριο στις 8 της διοργάνωσης θα μπουν στα ταμεία πάνω από 5 εκατ.ευρώ. Το μπόνους της ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή στην προημιτελική φάση είναι 3,9 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρξουν έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, από διαφημίσεις και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο στρατηγός της μεγάλης επιτυχίας του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλεθ δεν πετάει στα σύννεφα και το μήνυμα που θα περάσει στους παίκτες του είναι να ξεχάσουν τη Γιουνάιτεντ και να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στα δύο ντέρμπι που θα δώσει η πειραϊκή ομάδα με Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ζήτηση των εισιτηρίων για το ντέρμπι-γοήτρου με τον ΠΑΟ την ερχόμενη Κυριακή είναι ακόμα μεγαλύτερη από τους φίλους του Ολυμπιακού ύστερα από την ιστορική νίκη επί των Μπέμπηδων.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ, κατόρθωσε να ανατρέψει σκορ και να πάρει πρόκριση σε νοκ αουτ φάση των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, ήταν πριν από 30 χρόνια. Τη σεζόν 1983-1984 είχε ηττηθεί με 2-0 από την Μπαρτσελόνα και είχε νικήσει με 3-0 στον αγώνα ρεβάνς για στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Επίσης, δύο ακόμα φορές έχει ανατρέψει εις βάρος της σκορ: 1956-1957: Μπιλμπάο- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-3, 0-3 (Προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών) ,1963-1964: Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0, 1-4 (2ος γύρος του Κυπέλλου Κυπελλούχων).