«Εξαιρετική επιλογή» χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, για την Περιφέρεια Αττικής, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με μήνυμά του στο Twitter.

Ο υπουργός Εσωτερικών, ένα 24ωρο νωρίτερα, είχε ταχθεί κατά μιας ενδεχόμενης στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό: «Θα περιμένω τι θα αποφασίσει το κόμμα. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης», είχε δηλώσει.

Αντιθέτως η Ντόρα Μπακογιάννη, είχε χαρακτηρίσει θετικό το έργο του Γιάννη Σγουρού και ανέφερε ότι θα μπορούσε η ΝΔ να στηρίξει τον νυν περιφερειάρχη, δεδομένου ότι το έργο του είναι θετικό.

Από την πλευρά του ο νυν περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στο Star, ευχήθηκε «καλή δύναμη» τόσο στον Γιώργο Κουμουτσάκο όσο και στην υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια, Ρένα Δούρου.

Δήλωσε πάντως ότι η περιφέρεια είναι ένα «καινούριο πεδίο» για τον κ. Κουμουτσάκο, αναφέροντας ότι το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σε πάρα πολύ μεγάλη αντίθεση με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, καθώς «οι αυτοδιοικητικοί έχουν την φασίνα κάθε μέρα στο χέρι». Παράλληλα, για τη Ρένα Δούρου ανέφερε ότι «είναι ένα νέο παιδί με ολοκληρωμένη μόρφωση.»

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ότι είναι κακός περιφερειάρχης ο κ. Σγουρός είπε: «Πολιτικός με κακίες δεν επιτρέπεται».

Ο κ. Σγουρός επανέλαβε το ενδιαφέρον του να συνεχίσει στην Περιφέρεια, αλλά ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις του θα ληφθούν μετά την παρουσίαση του απολογισμού του έργου του.