Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης (κάτω δεξιά) και ο αδελφός του Διονύσης (αριστερά), που τον είχε διαδεχθεί στο αξίωμα όταν εκείνος είχε εκπέσει. Οι αδελφοί Ψωμιάδη ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, καθώς σε τρεις περιπτώσεις είτε παρέλειψαν να ασκήσουν είτε δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες δίωξης εις βάρος υπαλλήλων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και μετέπειτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες έπειτα από αναφορά που έκανε ο πρώην ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, άλλοτε νομάρχης Θεσσαλονίκης και μετέπειτα περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, θέση στην οποία τον διαδέχθηκε ο αδελφός του Διονύσης όταν κηρύχθηκε έκπτωτος, αρνήθηκε την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και έκανε λόγο για συνεχή εμπάθεια την οποία τρέφει προς το πρόσωπό του ο κ. Τρεμόπουλος.
Ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων έκανε λόγο για «λάθη» και «αμέλεια» υπαλλήλων να προωθήσουν τις υποθέσεις στον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Για τον αδελφό του, Διονύση, η υπεράσπιση επικαλέστηκε την έλλειψη γνώσεων και τον φόρτο εργασίας κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από