Καθαριότητα, οικονομικές διαφορές με τον δήμο και θέματα οδοποιίας, αποχέτευσης και Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και καθυστερήσεις στις συναλλαγές τους με την πολεοδομία βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των προβλημάτων που απασχόλησαν τους δημότες Αθηναίων.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη Βασίλη Σωτηρόπουλου (φωτογραφία) που παρουσιάστηκε χθες και στηρίχθηκε σε 308 καταγγελίες δημοτών κατά τη διάρκεια του 2013. Από τις βάσιμες καταγγελίες που δέχθηκε, ποσοστό 71,05% επιλύθηκε υπέρ των πολιτών και των επιχειρήσεων. Στις δημοτικές υπηρεσίες με τα περισσότερα προβλήματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι διευθύνσεις καθαριότητας, ηλεκτρολογικού, πράσινου και περιβάλλοντος καθώς και η Δημοτική Αστυνομία. Στο πλαίσιο της δράσης του ο Συμπαραστάτης υπέβαλε και τρεις ειδικές προτάσεις για σοβαρά θέματα κακοδιοίκησης οι οποίες αφορούσαν οικονομικές διαφορές με πολίτες, επιβολή προστίμων και τελών καθώς και τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία. Από αυτές, όπως αναφέρθηκε, στην πρώτη περίπτωση υιοθετήθηκαν οι προτάσεις από τον δήμο.

«Εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό για το πώς η δημοτική Αρχή πρέπει να στέκεται δίπλα στον πολίτη» χαρακτήρισε την έκθεση του Συμπαραστάτη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος παρευρέθη στη χθεσινή παρουσίαση. Τόνισε επίσης την ανάγκη να υπάρξει «διαφάνεια παντού», ενώ άφησε αιχμές κατά του σημερινού δημάρχου ο οποίος δεν μπορούσε να βρίσκεται στην παρουσίαση. «Επειτα από τριάμισι χρόνια απουσίας, απουσιάζει και από εδώ» σχολίασε.