«Το 51% των Ιταλών κάτω των 34 ετών ζει χάρη στην οικονομική βοήθεια των γονιών του». Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ixe η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti.

Το 75% των νέων οι οποίοι ζουν με τους γονείς τους προσπαθούν να τους βοηθήσουν αναλαμβάνοντας μικροδουλειές, θελήματα και επισκευές στο σπίτι, το 76% ασχολείται με τα καθημερινά ψώνια και το 73% μαγειρεύει.

Σύμφωνα με την έρευνα των Coldiretti/Ixe το 23% του δείγματος δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο να εργαστεί στον καθαρισμό των δρόμων, το 27% ως εποχικός υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης ή/και πληροφόρησης (call center) και το 36% να εργασθεί σε εταιρία ταχείας παράδοσης δεμάτων.

Το 44% των Ιταλών νέων στην διάρκεια του 2013 ανέφερε ότι δεν έστειλε ούτε ένα βιογραφικό. Κατά μέσο όρο όσοι αναζήτησαν εργασία απέστειλαν είκοσι βιογραφικά σημειώματα.

Εντυπωσιακό επίσης συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το 51% των Ιταλών ως 34 ετών είναι διατεθειμένο να μεταναστεύσει άμεσα στο εξωτερικό για να βρει δουλειά, ενώ το 64% δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να αλλάξει πόλη.

Μόνον το 4% των ερωτηθέντων απάντησε πως ασχολείται ενεργά με την πολιτική, αν και ένα 36% «κατά περιόδους έχει σκεφθεί να το πράξει».

Το 31% δεν γνωρίζει το όνομα του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, το 30% το όνομα της προέδρου της βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, ενώ το 37% αγνοεί ότι ο πρόεδρος της γερουσίας είναι ο Πιέτρο Γκράσο. . .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από