Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από σειρά πληροφοριών για τρομοκρατικό πλήγμα με ρουκέτα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση των διωκτικών Αρχών αναφέρουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ο δίαυλος προμήθειας νέας παρτίδας νεότερης γενιάς ρουκετοβόλου και ρουκετών από την Αλβανία, με συμμετοχή κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου, Ελλήνων και αλλοδαπών.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η συμφωνία για την προμήθεια ρουκετοβόλου, ρουκετών και αμυντικών χειροβομβίδων έχει κλείσει και μέρος του οπλισμού έχει φθάσει στα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η συγκεκριμένη πληροφορία για την παρτίδα που διακινήθηκε, αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν την ενεργοποίηση τρομοκρατικών ομάδων έχουν θέσει σε ύψιστη επιφυλακή την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ζητηθεί αυξημένη φρούρηση σε στόχους με προτεραιότητα αυτούς που αφορούν την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μετά τη 17 Νοέμβρη, ρουκέτα είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη (φωτογραφία) τον Ιανουάριο του 2007 στην αμερικανική πρεσβεία. Επιθέσεις με ρουκέτες έχει επιχειρήσει δύο φορές και η τρομοκρατική οργάνωση ΟΛΑ (Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών) πίσω από την οποία οι αρμόδιοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βλέπουν το καταζητούμενο ζευγάρι Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα.

Οι αποτυχημένες επιθέσεις με ρουκέτες από αστοχία υλικού δείχνουν προβληματικές παρτίδες.

Η πρώτη παρτίδα με βαρύ οπλισμό του οπλοστασίου του Επαναστατικού Αγώνα αποκτήθηκε πριν από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία. Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παρτίδα που αποκτήθηκε από συγκεκριμένο κύκλωμα μέσω Αλβανίας αποτελείτο από ρουκετοβόλα τύπου RPG-7 και ρουκέτες. Πρόκειται για παλιά παρτίδα κινεζικής κατασκευής που ήταν προβληματική, λόγω των συνθηκών αποθήκευσης στην υγρασία.

Το πρόβλημα της αστοχίας του υλικού φάνηκε από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, όπου η ρουκέτα εκτοξεύθηκε αλλά δεν εξερράγη.

Κατά την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη με την εξάρθρωση της οργάνωσης, το 2010, βρέθηκαν ανάμεσα στα άλλα πέντε ρουκέτες και ρουκετοβόλο.

Ο ίδιος δίαυλος προμήθειας βαρέος οπλισμού φαίνεται ότι ενεργοποιήθηκε και από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Μετά την προσπάθεια απόσυρσης παλιού οπλισμού, όπως φάνηκε με το αυτοκίνητο γιάφκα που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο, οι τρομοκράτες φαίνεται ότι κατάφεραν να ανοίξουν νέο δρόμο για την απόκτηση νέου υλικού.