Στη συμπαράσταση του κόσμου του Ολυμπιακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ποντάρουν οι Μάικλ Ολαϊτάν και Ρόι Κάρολ.

Ο νιγηριανός επιθετικός προορίζεται στην κορυφή της επίθεσης και δήλωσε έτοιμος -στο Olympiacos TV- για να αρπάξει τη μεγάλη ευκαιρία: «Έχω ήδη δύο συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν ήμουν μόνος μου. Ολη η ομάδα έκανε σπουδαία προσπάθεια. Σίγουρα κάθε παίκτης θέλει να έχει την ευκαιρία να παίξει σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω, νιώθω ήδη έτοιμος για τον αγώνα. Για μένα δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει. Το ζητούμενο είναι η ομάδα να κάνει μία καλή εμφάνιση και δεν νομίζω ότι νοιάζεται κάποιος για το ποιος θα σκοράρει. Σίγουρα, όμως, άμα καταφέρω να πετύχω γκολ, θα είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την εμπειρία που έχω μέχρι στιγμής, σίγουρα οι οπαδοί θα μας βοηθήσουν, γιατί ξέρουν να δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα. Νιώθεις ότι παίζεις με πιο πολλούς παίκτες από τον αντίπαλο. Είναι σαν να παίζεις με 12 παίκτες έναντι 11. Κάνουν πάντα καλή δουλειά και ευελπιστώ ότι θα κάνουνε πάλι το ίδιο».

Από την πλευρά του ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού και πρώην της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρόι Κάρολ τόνισε:

«Αποτελεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας και θα έχουμε τη στήριξη του 12ου παίκτη, όπως λέμε και στην Αγγλία. Αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και καταφέρουμε να μην δεχτούμε γκολ, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα ενόψει του αγώνα ρεβάνς στο Ολντ Τράφορντ. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να δώσω κάποια συμβουλή στους συμπαίκτες μου. Το να παίζεις απέναντι στις καλύτερες ομάδες του κόσμου είναι πολύ σημαντικό για όλους. Θα πρέπει να απολαύσουν το ματς και να είναι πλήρως συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Τα δύο παιχνίδια με τη Γιουνάιτεντ είναι τα καλύτερα τα οποία μπορεί να παίξει στην καριέρα του ένας ποδοσφαιριστής».

H συνεργασία Ολυμπιακού- UΝICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών

Με αφορμή τον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , θα δοθεί η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να στείλει ένα SMS από την Δευτέρα έως την Τετάρτη (22.00) προκειμένου να συμβάλλει στην κοινή αυτή προσπάθεια του Ολυμπιακού και της UNICEF. Γράφοντας τη λέξη ΠΑΙΔΙ και στέλνοντας ένα SMS στο 54234 προστίθεται ένα ευρώ στον κουμπαρά της UNICEF.Στόχος της συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η συγκέντρωση δύο εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, ποσό που ισοδυναμεί με τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Για το λόγο αυτό ο Ολυμπιακός φέρει αφιλοκερδώς στη φανέλα του το λογότυπο της UNISEF.

Αυτή η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της UNICEF με τίτλο «100% Campaign » που αφορά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών. Είναι ανάγκη να γίνει ευρέως γνωστό ότι 1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί με εμβολιασμό.

Για το θέμα αυτό, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Χιμένεθ υπογράμμισε: «Τα παιδιά έχουν δικαιώματα και εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί τους. Η μεγαλύτερη υποχρέωσή μας είναι να φροντίσουμε σε ολόκληρο τον πλανήτη να ζουν και να μεγαλώνουν με υγεία και ασφάλεια. Για αυτό πρέπει να δηλώνουμε παρών και να στηρίζουμε προσπάθειες όπως είναι αυτές που καταβάλλει η UNICEF. Ο Ολυμπιακός είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Διοίκηση, παίκτες και φίλαθλοι είμαστε δίπλα στη UNICEF με κάθε τρόπο. Για αυτό στέλνουμε όλοι SMS για τα παιδιά. Η αποστολή ενός τουλάχιστον μηνύματος μπορεί να σώσει τουλάχιστον μια παιδική ζωή».

Ο μέσος του Ολυμπιακού Ανδρέας Σάμαρης υποστήριξε:«Όλοι στον Ολυμπιακό αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία αλλά και την ιστορία μας. Για αυτό επιλέξαμε να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στη UNICEF. Να συστρατευτούμε στη μεγάλη προσπάθεια για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο βοηθούμε και εμείς χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι σημαντικό όλοι να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Ένα SMS μπορεί να σώσει ένα παιδί. Ας στείλουμε περισσότερα».