Στο πιο αμφίρροπο Ντέρμπι ντελα Μόλε των τελευταίων χρόνων η Γιουβέντους νίκησε 1-0 την Τορίνο και παρέμεινε αήττητη από τους Τόρο από τον Απρίλιο του 2005.

Ο άνθρωπος που έκρινε το ντέρμπι του Τορίνο ήταν ο Κάρλος Τέβες που πέτυχε το 13ο φετινό του γκολ, πιάνοντας στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα του Τζουζέπε Ρόσι.

Η Γιουβέντους υποδέχτηκε το αποτέλεσμα με ανακούφιση, καθώς οι Τόρο θεωρείται η ομάδα – έκπληξη της φετινής Serie A.

«Είναι από τις λίγες φορές που η Τορίνο έπαιξε εναντίον μας χωρίς πίεση, χάρη στη σπουδαία σεζόν που κάνει. Ηταν ένα πραγματικό ντέρμπι με αγγλικό στυλ, αφού ο διαιτητής άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Συγχαρητήρια στην Τορίνο, μας έκανε τη ζωή πολύ δύσκολη» δήλωσε ο αρχηγός της Γιούβε Πιερλουίτζι Μπουφόν.

Την επόμενη Κυριακή η Γιουβέντους πηγαίνει στο Σαν Σίρο για να αντιμετωπίσει την ανεβασμένη Μίλαν που χθες πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση επί ημερών Κλάρενς Ζέεντορφ, φτάνοντας σε εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Σαμπντόρια.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως η ομάδα μεγαλώνει και τα αποτελέσματα μας βοηθούν αρκετά σ’ αυτό. Ηταν μία καλή ημέρα για τη Μίλαν απ’ όλες τις πλευρές» είπε μεταξύ άλλων ο Ζέεντορφ. Ο Ολλανδός περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία το ντέρμπι με τη Γιουβέντους. «Η Γιουβέντους κάνει σπουδαία πράγματα. Εχουμε μία εβδομάδα να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι, παίζουμε στο γήπεδό μας και θέλουμε να νικήσουμε. Είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούμε».

Να σημειωθεί πως τα γκολ των Ροσονέρι πέτυχαν τα δύο νέα αποκτήματά τους, ο Τααράμπτ και ο Ραμί.

Στα άλλα παιχνίδια: Λιβόρνο-Βερόνα 2-3, Ουντινέζε-Αταλάντα 1-1, Κιέβο-Κατάνια 2-0, Ιντερ-Κάλιαρι 1-1 Μπολόνια-Ρόμα 0-1, Λάτσιο-Σασουόλο 3-2.

Η βαθμολογία: Γιουβέντους 66, Ρόμα* 57, Νάπολι* 50.

– Με ένα παιχνίδι λιγότερο.