Η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που θα κατακτήσει τον τίτλο από τον… Μάρτιο πιθανόν να γίνει η Μπάγερν. Οι Βαυαροί νίκησαν χθες το Αννόβερο 4-0 και ξέφυγαν 19 βαθμούς από τη δεύτερη Λεβερκούζεν που ηττήθηκε με 3-1 από τη Βόλφσμπουργκ.

Εχοντας στις τάξεις της για πρώτη φορά ύστερα από τρεισήμισι μήνες τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, η υπερομάδα της Βαυαρίας πέτυχε τη 14η συνεχόμενη νίκη της, παραμένοντας αήττητη σε 47 παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα. Μοναδικός αντίπαλος στην κούρσα προς τον τίτλο είναι πλέον ο ίδιος της ο εαυτός και τα ρεκόρ.

Αν η διαφορά παραμείνει στους 19 βαθμούς η Μπάγερν θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στις 29 Μαρτίου, στον αγώνα με τη Χοφενχάιμ!

Με τον τίτλο να έχει ουσιαστικά κριθεί, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στον βυθό της βαθμολογίας όπου δίνουν τη μάχη της επιβίωσης το Αμβούργο, η Στουτγάρδη, η Βέρντερ, η Αϊντραχτ.

Η άφιξη του Μίρκο Σλόμκα στον πάγκο του  Αμβούργου άλλαξε την ψυχολογία στην ομάδα του λιμανιού, που έφτασε στην πρώτη νίκη της ύστερα από επτά σερί ήττες, με 3-0 επί της Ντόρτμουντ. Το γκολ του Τούρκου Τσαλάνογλου με φάουλ από 40 μέτρα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Με αυτή τη νίκη το Αμβούργο ανέβηκε στη 16η θέση και ισοβαθμεί με τη Στουτγάρδη που ηττήθηκε για έβδομο συνεχόμενο αγώνα, αυτή τη φορά από την ανεβασμένη Χέρτα που διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται και η Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Χίπια, η οποία στην αρχή της σεζόν φιλοδοξούσε να κατακτήσει ακόμα και τον τίτλο (!), υπέστη την έβδομη ήττα της στα τελευταία εννέα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις από τη Βόλφσμπουργκ με 3-1. «Πρέπει να προσπαθήσουμε κάτι διαφορετικό» ήταν η παρατήρηση του Χίπια, που είδε μεσοβδόμαδα την ομάδα του να συντρίβεται από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα άλλα ματς: Σάλκε – Μάιντς 0-0, Νυρεμβέργη – Μπραουνσβάιγκ 2-1, Φράιμπουργκ – Αουγκσμπουργκ 2-4, Γκλάντμπαχ – Χοφενχάιμ 2-2, Φρανκφούρτη – Βέρντερ 0-0.

Η βαθμολογία: Μπάγερν 62, Λεβερκούζεν 43, Ντόρτμουντ 42.