Στασιμότητα παρουσιάζουν σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές οι διαβουλεύσεις για τη μετακόμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) στο κτίριο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην οδό Μητροπόλεως 15 όπου στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας. Την ίδια στιγμή πηγές του ΥΠΕΚΑ περιορίζονται απλώς να πουν ότι συνεχίζονται οι επαφές των δύο πλευρών.

Η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) όμως προχωράει σε νέο διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου της και καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν προσφορές έως τις 31 Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι από τη μια το ΥΠΕΚΑ εξακολουθεί να είναι «άστεγο» – σήμερα οι υπηρεσίες του στεγάζονται σε 22 κτίρια διάσπαρτα σε όλη την Αττική τα οποία ενοικιάζει και, από την άλλη, το ακίνητο της Εκκλησίας συνεχίζει να παραμένει ξενοίκιαστο για έβδομο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα θέμα που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι η ανακαίνιση του κτιρίου. Εκκλησιαστικές πηγές τονίζουν πως η Εκκλησία δεν μπορεί να αναλάβει το μεγάλο κόστος ανακαίνισής του. Από το οικονομικό επιτελείο της Εκκλησίας αναφέρουν πως το υπουργείο από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου δεν έχει γνωστοποιήσει τι εργασίες θέλει να κάνει στο κτίριο ούτε έχει δώσει κάποια άλλη απάντηση.

Το ετήσιο κόστος για τα μισθώματα που καταβάλλει σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος για να στεγάσει τις υπηρεσίες του ανέρχεται σε περίπου 6 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική συμφωνία με την Εκκλησία ήταν για 1 εκατ. ετήσιο μίσθωμα.