Ο επί δεκατρία χρόνια βασικός ύποπτος για την τριπλή δολοφονία στην Καλλιράχη  Θάσου τον Ιούνιο του 2001 ήταν ο δράστης. Οπως προκύπτει από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας με το οποίο παραπέμπεται να δικαστεί, δράστης του τριπλού εγκλήματος είναι 57χρονος επιχειρηματίας από την Καβάλα, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί και για έναν ακόμη φόνο που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2002.
      Το κίνητρο της δολοφονίας του 48χρονου υπαλλήλου της Πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση, του 55χρονου υπαλλήλου της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Καβάλας Γιώργου Χαλκίδη και του 49χρονου εργολάβου οικοδομών και στελέχους τότε της Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκου Αθανασά δεν διαπιστώνεται από την έρευνα των ανακριτικών Αρχών, που κράτησαν το φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης ανοιχτό επί 13 χρόνια. Ολο αυτό το διάστημα ο επιχειρηματίας που τώρα παραπέμπεται σε δίκη ήταν ο βασικός ύποπτος, ωστόσο, δεν υπήρχαν επαρκή εις βάρος του στοιχεία. Αυτό που άλλαξε τα δεδομένα ήταν μια μαρτυρία - κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
      Η τριπλή δολοφονία είχε πυροδοτήσει μια σειρά από σενάρια για τα κίνητρα του δράστη. Από τα στοιχεία στον τόπο του εγκλήματος προέκυπτε ότι επρόκειτο για ένα άτομο που χρησιμοποίησε σιγαστήρα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι δραστηριότητες των θυμάτων για την έκδοση πολεοδομικών αδειών στην περιοχή και το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να ήταν δυσαρεστημένος από τη μεταχείριση που είχε.
      Μία άλλη δολοφονία όμως, που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2002, με θύμα τον 35χρονο ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων στην Καβάλα Γιώργο Σιδηρόπουλο, άλλαξε τα δεδομένα. Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι ο Σιδηρόπουλος και τα τρία θύματα της Καλλιράχης είχαν δολοφονηθεί με το ίδιο όπλο. Και τότε ύποπτος ήταν ο 57χρονος αλλά δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία, ενώ δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα το όπλο. Αργότερα ο 57χρονος ενεπλάκη σε διπλή ληστεία τραπεζών στην Ελευθερούπολη, συνελήφθη κι έμεινε στη φυλακή.
Μία κατάθεση ήταν αυτή που σύμφωνα με έγκυρες πηγές έκρινε την απόφαση να παραπεμφθεί σε δίκη ο 57χρονος ιδιοκτήτης καταστημάτων με οπτικά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή. Η παραπομπή αφορά το τριπλό έγκλημα της Θάσου και τη δολοφονία του ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων. Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η σύλληψη του 57χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα από την Ασφάλεια Καβάλας και οδηγήθηκε στις φυλακές.
Ο μάρτυρας, που δεν είναι γνωστό εάν έχει διατηρήσει το δικαίωμά του να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία του για να χαρακτηριστεί προστατευόμενος, καταθέτοντας στην ανάκριση ανέφερε ότι στον τόπο του τριπλού εγκλήματος είδε τον 57χρονο. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η μαρτυρία του δένει και με άλλα στοιχεία που παρέθεσε, ορισμένα εκ των οποίων έχουν να κάνουν και με το κίνητρο του κατηγορουμένου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από