Το οπλοστάσιο του Ολυμπιακού δεν είναι γεμάτο στη γραμμή κρούσης για το μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Μίτσελ δεν ψάχνει για δικαιολογίες και βλέπει μεγάλη όρεξη στα μάτια των παικτών του για το ματς-πρόκληση.

Ο ισπανός τεχνικός με μήνυμα του στα social media επισημαίνει: «Γυρίσαμε σελίδα. Το μυαλό μας είναι τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέπω στα μάτια τους την όρεξη τους για να παίξουν ένα τέτοιο ματς», έγραψε στο επίσημο προφίλ του στο Facebook ο Μίτσελ.

Ο Βαλντές αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού παρότι έχει κάνει μόνο μία δυνατή προπόνηση (την Κυριακή) μετά την αποθεραπεία του. Στην κορυφή της επίθεσης πρόκειται να αγωνιστεί ο Μάικλ Ολαϊτάν ο οποίος είναι και ο μοναδικός ετοιμοπόλεμος επιθετικός.

Ο Νέλσον Βαλντές θα καθίσει στον πάγκο και ανάλογα με την εξέλιξη της συνάντησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αλλαγή. Ο Σαβιόλα ετέθη νοκ άουτ με θλάση τον ορθό μηριαίο και θα χάσει τα τρία ματς-φωτιά του Ολυμπιακού με Γιουνάιτεντ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Ο σέρβος Μάρκο Σέποβιτς ο οποίος διακρίθηκε στο Ηράκλειο σημειώνοντας χατ-τρικ επί του ΟΦΗ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ.

Ο Μίτσελ φρόντισε να ξεκουράσει στο ματς με τον ΟΦΗ τους Μαρκάνο, Μανιάτη, Εντινγκά, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν, Πέρες. Είναι παίκτες τους οποίους προορίζει στο βασικό σχήμα στην αναμέτρηση με τους Μπέμπηδες.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση του Χοσέ Χολέβα ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό και έδειξε στο Ηράκλειο ότι είναι 100% έτοιμος.

Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς με τη Γιουνάιτεντ το βράδυ της Τρίτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαρκάνο, Μανωλάς, Χολέβας, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρες, Ντομίνγκες, Ολαϊτάν.

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Φουστέρ. Ο ισπανός μεσοεπιθετικός σε δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού τόνισε: « Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Θα αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι η Γιουνάιτεντ, όμως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Στο μεταξύ το περιοδικό World Soccer έχει αφιέρωμα στον Φουστέρ, επισημαίνοντας ότι είναι ένας παίκτης που θα πρέπει να προσέξει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:« Πέραν της αξιόπιστης διοίκησης και της σιγουριάς που προκύπτει από την παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο, ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες υψηλού επιπέδου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να προσέξει πολύ τον Ισπανό Νταβίντ Φουστέρ. Η Γιουνάιτεντ έχει προβλήματα στην άμυνα της και στον άξονα με τον Φουστέρ να έχει ποδοσφαιρική ευφυϊα και τεχνική, στοιχεία ικανά να επιφέρουν προβλήματα στον αγγλικό σύλλογο. Ο Φουστέρ κινείται τόσο στο χώρο του κέντρου όσο και στα πλάγια καθώς προσαρμόζεται εύκολα πότε στο 4-2-3-1 και πότε στο 4-3-3. Εφόσον η Γιουνάιτεντ δεν μπορέσει να ανακόψει της πάσες του, τότε θα το μετανιώσει. Έχει την δυνατότητα να σκοράρει και με τα δύο πόδια και είναι επικίνδυνος με τα απαρατήρητα τρεξίματα του στην περιοχή. Παρά την ηλικία του παραμένει πολύ δυνατός. Παίζει στον Ολυμπιακό από το 2010».

To άρθρο του World Soccer φιλοξενεί δηλώσεις του Νταβίντ Φουστέρ: «Η καριέρα μου ήταν και είναι παράξενη. Στην Ισπανία αγωνίστηκα σε όλες τις κατηγορίες. Από την ερασιτεχνική μέχρι την Πριμέρα Ντιβισιόν. Είμαι υπερήφανος που είχα αυτήν την πορεία. Την έκανα βήμα- βήμα και πέτυχα τους στόχους μου. Είναι πολύ ωραίο και όμορφο να παίζεις για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που παίζει διαρκώς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω κερδίσει πολλούς τίτλους με την ομάδα, κάτι πολύ σημαντικό στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Έχω μόνο καλές στιγμές στην Ελλάδα και ευχαριστώ τον Ερνέστο Βαλβέρδε που με έπεισε να υπογράψω το 2010. Είναι πολύπλοκο να αγωνίζεσαι σε μία ξένη χώρα. Όμως εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που πήγα στην Ελλάδα».

Ο Μόιες

Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μόιες εμφανίστηκε αισιόδοξος στην υπόθεση της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ , ωστόσο έδειξε ότι δεν υποτιμά τον Ολυμπιακό.

«Ολοι θέλουν να κατακτήσουν το τρόπο και εμείς θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Ουδέποτε είπα ότι μπορούμε ή ότι θα το πάρουμε, αλλά θα προσπαθήσουμε. Είναι δεδομένο ότι ουδείς θέλει να παίξει αντίπαλος με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξέρουν τι σύλλογος είμαστε. Ελπίζω ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και να περάσουμε στη προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ », σχολίασε ο Μόιες.

Ο σκοτσέζος τεχνικός αναφερόμενος στον Ολυμπιακό υπογράμμισε: «Είναι μια πραγματικά καλή ομάδα και έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ. Αναμφίβολα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Διαθέτει πολλούς Ελληνες διεθνείς που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μας περιμένουν πραγματικά δύσκολοι αγώνες».

Ο Μόιες αναφέρθηκε στην παραχώρηση του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ: «Ο Μήτρογλου ήταν ένας εξαιρετικός σκόρερ για τον Ολυμπιακό, ένας σημαντικός παίκτης. Νομίζω ότι θα προτιμούσε ο Ολυμπιακός να τον έχει στο ρόστερ του, αλλά πιθανώς ένιωσαν ότι η πρόταση ήταν τόσο καλή και τη δέχτηκαν. Η ελληνική ομάδα απέκτησε δύο-τρεις παίκτες και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ποιοι θα αγωνιστούν απέναντί μας και ποιοι όχι».

Από την πλευρά του, ο Γουέιν Ρούνι ανέφερε: «Ο αγώνας της Τρίτης είναι τεράστιας σημασίας για εμάς. Θέλουμε να προκριθούμε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα ξεχάσουμε τον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας, θα προετοιμαστούμε καλά και θα είμαστε έτοιμοι».

Τα αγγλικά ΜΜΕ… αποθεώνουν τον Γουέιν Ρούνι για το γκολ που σημείωσε εις βάρος της Κρίσταλ Πάλας στη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κάνουν αναφορά στο νέο συμβόλαιο που υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ιταλός σφυρίζει στο Φάληρο

Ο Τζιανλούκα Ρόκι ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ για να διαιτητεύσει το ματς Ολυμπιακού- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 40χρονος ρέφερι από τη Φλωρεντία θα διευθύνει για πρώτη φορά αγώνα του Ολυμπιακού, ενώ έχει σφυρίξει τη Γιουνάιτεντ στις νίκες στα ματς με Μπούρσασπορ (1-0) για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (20/10/2010) και Αγιαξ (στην Ολλανδία με 2-0) για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ (16/2/2012).

Την εφετινή σεζόν έχει διαιτητεύσει τις συναντήσεις των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ: Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0 και Τσέλσι-Στεάουα Βουκουρεστίου 1-0.