Ο Ολυμπιακός με χατ-τρικ του Μάρκο Σέποβιτς πέρασε «αέρας» από το Ηράκλειο, θριάμβευσε επί του ΟΦΗ με σκορ 4-0, αλλά το πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του Σαβιόλα, που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χάνει το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους 23 βαθμούς (η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) και με ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του Μίτσελ θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Τρίτη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πλήγμα για τον Ολυμπιακό είναι ο τραυματισμός του Σαβιόλα ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 33΄, έχοντας πρόβλημα στον ορθό μηριαίο του αριστερού ποδιού. Ο αργεντινός επιθετικός θα υποβληθεί την Κυριακή σε εξετάσεις και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα χάσει το μεγάλο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ. Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων έχει μοναδική λύση για θέση του φορ τον Μάικλ Ολαϊτάν, καθώς ο Νέλσον Βαλντές βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας και δεν 100% έτοιμος.

Ο αντικαταστάτης του Χαβιέρ Σαβιόλα, Μάρκο Σέποβιτς έκανε τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο, σημείωσε τρία γκολ, όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς της Τρίτης, καθώς δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της ΟΥΕΦΑ.

Οι Ερυθρόλευκοι καθάρισαν νωρίς το παιχνίδι στο Θόδωρος Βαρδινογιάννης και στη συνέχεια έκαναν συντήρηση δυνάμεων. Ο Μίτσελ είχε φροντίσει να ξεκουράσει τους Μαρκάνο, Ολαϊτάν, Ντομίνγκες, Μανιάτη, Εντινγκά (έμειναν στην Αθήνα) ενόψει του ματς με τους Μπέμπηδες.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο τερέν και δεν βρήκαν αντίσταση από τους Κρητικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο α΄ ημίχρονο η κατοχή της μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού ήταν 72%-28%.

Μέσα σε τρία λεπτά ο Ολυμπιακός σημείωσε δύο γκολ στο α΄ ημίχρονο και έφερε το ματς στα μέτρα του. Στο 39΄ ο Χολέβας τροφοδότησε τον Μασάντο ο οποίος απέφυγε τους Τριποτσέρη, Φερνάντες και με πλασέ έκανε το 0-1. Από κάθετη πάσα του Κάμπελ και πλασέ του Σέποβιτς η πειραϊκή ομάδα διπλασίασε τα τέρματα της (0-2)στο 42΄.

Ο 23χρονος σέρβος φορ είχε μεγάλη ρέντα στην Κρήτη και στο 53΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ (0-3). Ο Χολέβας με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια έδωσε πάσα ακριβείας στον Σέποβιτς ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Σέποβιτς είχε τον τελευταίο λόγο στο ματς. Στο 88΄ από φάουλ του Πελέ και ασταθή απόκρουση του Φερνάντες, ο σέρβος επιθετικός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Στο 26΄ σε προσπάθεια του Σίσιτς η μπάλα βρήκε το σώμα και το χέρι του Παπαδόπουλου (βρισκόταν λίγο έξω από την περιοχή), όμως ο διαιτητής Ιωαννίδης έδειξε «παίζετε» γιατί το θεώρησε ακούσιο. Οι δύο μεταγραφές του ΟΦΗ και πρώην Ερυθρόλευκοι Ντουντού, Σίσιτς δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα και ο Σα Πίντο τους αντικατέστησε. Καλύτερη στιγμή για τον ΟΦΗ ήταν το αξιόλογο σουτ που είχε ο Καλάιτζιτς , το οποίο εξουδετέρωσε ο Ρομπέρτο (78΄).

Κίτρινη κάρτα: Ζορό, Μακρής, Μπανούσης- Ιμπαγάσα, Μπονγκ.

ΟΦΗ:Φερνάντες, Στάθης, Ζορό, Τριποτσέρης, Μονιάκης, Μακρής, Νουντού (57΄ Καλάιτζιτς), Σίσιτς (46΄ Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης (75΄ Μπανούσης), Ζε Ερντουάρντο, Παπάζογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς (57΄ Μπονγκ), Παπαδόπουλος, Χολέβας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ, Φουστέρ (62΄ Πελέ) , Ιμπαγάσα, Σαβιόλα (33΄ λόγω τραυματισμού Σέποβιτς).

Ο Μανωλάς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και για προληπτικούς λόγους ο Μίτσελ τον αντικατέστησε από τον Μπονγκ. Πάντως η κατάσταση του διεθνούς στόπερ θα εκτιμηθεί την Κυριακή.