Συγγνώμη προς την οικογένεια του θύματος Λουκμάν Σαχζάντ ζήτησαν κατά τις απολογίες τους οι δύο άντρες που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αποποιούμενοι το ρατσιστικό κίνητρο και οποιαδήποτε σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή.

Ο πρώτος κατηγορούμενος Διον. Λιακόπουλος υποστήριξε πως το θύμα που πήγαινε στην εργασία του με το ποδήλατο, έκανε ελιγμούς και δεν τους άφηνε να τον προσπεράσουν. «Θεωρήσαμε ότι το έκανε επίτηδες. Άρχισε να μας βρίζει και να κάνει χειρονομίες άσεμνες. Αφού μας έβρισε μάνες και οικογένειες, σταμάτησε το ποδήλατο στη μέση του δρόμου και κατέβηκε. Κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μου. Ήταν ψηλός και ύποπτα ντυμένος», ανέφερε για τον Λουκμάν.

Ισχυρίστηκε πως ο νεαρός έκανε κίνηση να βγάλει κάτι από την τσέπη και ως άμυνα του έριξε κλωτσιά: «Μετά αυτός ήρθε πιο επιθετικά πάνω μου, μου έκανε κεφαλοκλειίδωμα, εγώ τράβηξα το μαχαίρι και δεν ξέρω που χτύπησα. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Αυτός ήταν όρθιος ακόμα. Οταν έφυγα ήταν όρθιος. Είδα τον παρόντα να φεύγει κανονικά. Δεν τον ειδα να πέφτει κατω. Θεώρησα οτι τον εχω τραυματίσει ελαφρά κι έφυγα.Το μαχαίρι το έβαλα στο παπούτσι. Ούτε το πέταξα, ούτε κρύφτηκα».

Όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι δεν ασπάζεται τις αρχές της οργάνωσης, καθώς και ότι η αραβωνιαστικιά του είναι αλβανικής καταγωγής. Βέβαια, σε κατ' οίκον έρευνα της αστυνομίας εντοπίστηκαν δεκάδες φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Για αυτά, υποστήριξε πως τα μοίραζαν στην πλατεία και ότι του άρεσαν γιατί είχαν τη φράση με τον ΠΑΓΚΑΛΟ «Μαζί τα φάγαμε». Ο λόγος που εντοπίστηκαν σπίτι του; «Είμαι ακατάστατος και τα άφησα απλά στο δωμάτιο μου».

Κατά την απολογία του, ο συγκατηγορούμενός του, πυροσβέστης, Χρ. Στεργιόπουλος, επανέλαβε ότι ο νεαρός Πακιστανός προχώρησε σε ελιγμούς με το ποδήλατό του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καβγάς. «Κατέβηκα από το μηχανάκι και τους πλησίασα για εκφοβισμό. Τον τσίμπησα ελαφρά δεν ήθελα να του κάνω κακό. Του έκανα τα χτυπήματα για να απελευθερώσω τον φίλο μου. Δεν έβαλα δύναμη. Πίστευα ότι δεν τον έχω χτυπήσει». 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Απριλίου με την αγόρευση της εισαγγελέως .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από