Νέα επιβαρυντικά στοιχεία που ανατρέπουν τη βασική γραμμή υπεράσπισης του Οσκαρ Πιστόριους στην υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει πάλι η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από το κανάλι της Νότιας Αφρικής «eNCA», τα στοιχεία της βαλλιστικής εξέτασης, όπως αποτυπώνονται, αποκαλύπτουν ότι είναι πιθανότερο ο Πιστόριους να πυροβόλησε επανειλημμένα τη σύντροφό του σε όρθια στάση, δηλαδή φορώντας τα προσθετικά του μέλη και όχι ξαπλωμένος, όπως εξ αρχής ισχυρίζεται ότι βρισκόταν ο κατηγορούμενος.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί που ερευνούν την υπόθεση ανέφεραν ότι δεν είναι ακόμη σίγουροι εάν την ώρα της δολοφονίας, ο Πιστόριους βρισκόταν σε όρθια στάση, κάτι που αν ισχύσει, μπορεί να οδηγήσει σε προμελετημένο φόνο.

Υπάρχει, όμως, ένα ακόμη σημαντικό σημείο στην όλη υπόθεση που επίσης μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει επιστρατεύσει ακόμη και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην προσπάθεια να συλλέξει πληροφορίες από τα αρχεία στους υπολογιστές του Πιστόριους και κάποια ευρήματα φέρονται ενοχοποιητικά, οδηγώντας σε μία μάλλον σχέση ζήλιας από την πλευρά του νοτιοααφρικανού Παραολυμπιονίκη σπρίντερ, παρά σε μία ιστορία αγάπης.

Ο Πιστόριους θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο στις 3 Μαρτίου με τη γραμμή υπεράσπισής του να επιμένει ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε θεωρώντας ότι κάποιος διαρρήκτης είχε εισβάλλει στο σπίτι του και όχι ότι πίσω από την τζαμένια πόρτα του μπάνιου του βρισκόταν η άτυχη σύντροφός του.