«Κάν’ το όπως ο Σάντος». Ο ΠΑΟΚ χθες ηττήθηκε από την Μπενφίκα μέσα στην Τούμπα με ένα φθηνό γκολ από θέση οφσάιντ για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όμως η εμφάνισή του θύμισε ημέρες Σάντος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρατάχθηκε και απέδωσε ιδανικά απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, όπως η πρωτοπόρος του πορτογαλικού πρωταθλήματος και περσινή φιναλίστ του θεσμού Μπενφίκα. Ο Χουμπ Στέφενς όντως πραγματοποίησε εκπλήξεις στην 11άδα του, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει, με τρία αμυντικά χαφ (Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ) και κάπως ανορθόδοξες επιλογές στην επίθεση, με τους Ολίσε και Νίνη να αγωνίζονται στα άκρα και τον Αθανασιάδη στην κορυφή. Λίγο πριν από το πρώτο σφύριγμα, όλοι στα δημοσιογραφικά θεωρεία αναρωτιούνταν τι έμπνευση είχε πάλι ο Ολλανδός παρατάσσοντας αυτή την 11άδα. Η εικόνα του ΠΑΟΚ δικαίωσε πανηγυρικά τον Στέφενς και τις επιλογές του.

«Αν αγωνιστούμε έτσι και στη Λισαβόνα, έχουμε ελπίδες» δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου και συμπλήρωσε: «Ηταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίο χάσαμε, μας στενοχώρησε».

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές στιγμές. Στο 48′ με τον Λάζαρ και στο 86′ με τον Ινσαουράλδε. Στο 78′ ο Αθανασιάδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Λουιζάο και θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Η καλύτερη στιγμή για την Μπενφίκα, εκτός από τη φάση του γκολ, ήταν στο 82′ με τον Μάρκοβιτς, όπου ο Γλύκος με μια εκπληκτική ενέργεια έσωσε την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Στέφενς στο τέλος ρίσκαρε, βάζοντας στο παιχνίδι όσους επιθετικούς είχε στον πάγκο (Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης), όμως και πάλι δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Πέρα από την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα, παρόμοια εικόνα υπήρχε και στις κερκίδες της Τούμπας, με μοναδική παραφωνία την κροτίδα που έπεσε στο 50′ κατά την εκτέλεση κόρνερ από τους Πορτογάλους.

Ο διαιτητής Σταρκ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους: Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο, Στοχ – Αντρέ Γκόμεζ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (82′ Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Μαντούρο, Νίνης (63′ Λούκας), Ολίσε (76′ Στοχ), Αθανασιάδης.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Πίντο, Σουλεϊμάνι (75′ Σάλβιο), Τζούρισιτς, Αντρέ Γκόμεζ (66′ Μάρκοβιτς), Πέρεζ (63′ Φέισα), Λίμα.

Το γκολ ήταν οφσάιντ

Το μοναδικό γκολ επιτεύχθηκε στο 59’ από τον Λίμα, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. «Ο βοηθός ήταν σε λάθος θέση» παραδέχθηκε ο προπονητής των Πορτογάλων Ζόρζε Ζέσους και συμπλήρωσε: «Η Μπενφίκα είχε περισσότερες ευκαιρίες και νίκησε».