Σπείρα που διέπραττε ληστείες στις περιοχές της Ακρόπολης και του λόφου Φιλοπάππου – κυρίως σε βάρος τουριστών, αλλά και διερχομένων ή κατοίκων των περιοχών – εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Συνελήφθησαν τρία άτομα (δύο Ελληνες 16 και 17 ευρώ και ένας 25χρονος Αλβανός) οι οποίοι λίγο νωρίτερα στην περιοχή της Ακρόπολης είχαν αφαιρέσει με τη χρήση σωματικής βίας από δύο Ελληνες, ηλικίας 19 και 20 ετών, τα κινητά τους τηλέφωνα και χρήματα.

Οπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, το τελευταίο τρίμηνο οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με έναν 17χρονο Ελληνα και άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος πολιτών και τουριστών στην περιοχή του κέντρου Αθηνών και συγκεκριμένα στην Ακρόπολη και στο λόφο του Φιλοπάππου.

Τις ληστείες τις διέπρατταν είτε με τη χρήση σωματικής βίας, είτε με την απειλή μαχαιριού, και αφαιρούσαν από τα θύματά τους χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Οπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες με διαφορετική δομή κάθε φορά, αλλά με διαρκή δράση, είχαν διαπράξει 13 ληστείες σε βάρος Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών στις παραπάνω περιοχές.

Επιπλέον συνελήφθησαν τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 33, 33, 46 και 47 ετών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ αναζητούνται ένας 17χρονος Ελληνας, συνεργός των δραστών και οι γονείς του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους και τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.