Αφορμή για την επιχειρηματική του ιδέα στάθηκε ο μικρός του γιος, στον οποίο αρέσει η μαγειρική και ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει στην κουζίνα τα μικρά ψάρια, όπως ο γαύρος και η σαρδέλα.

Ετσι, ο Γιώργος Τεριζάκης αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας αλιευμάτων και εκτός από εμπορική, να γίνει πλέον επεξεργασίας και τυποποίησης.

«Βλέποντας τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας και διαπιστώνοντας ότι ο χρόνος που περνά κανείς στην κουζίνα είναι ολοένα και πιο λίγος, κάναμε στροφή προς κάτι πιο γρήγορο, απλό και πολύ πιο λειτουργικό» τονίζει ο κ. Τεριζάκης. Φιλεταρισμένη φρέσκια σαρδέλα και γαύρο, από τις ελληνικές θάλασσες, με ελαιόλαδο ή καπνιστά, με διάφορα μπαχαρικά θα βγάλει το επόμενο διάστημα στην αγορά η εταιρεία Stella Mare, με έδρα τη Μεσσηνία.

«Το κτίριο είναι υπό κατασκευή ενώ ο εξοπλισμός που θα χρειαστούμε είναι καινούργιος. Αυτή η ιδέα, όμως, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει εάν δεν είχαμε όχι μόνο την οικονομική στήριξη από το βραβείο –192.000 ευρώ ήταν η χρηματοδότηση –αλλά κυρίως την καθοδήγηση και τεχνογνωσία που μοιράστηκαν μαζί μας έμπειρα στελέχη της αγοράς».