Διπλό στόχο έχει θέσει ο ΠΑΟΚ σήμερα το βράδυ (20.00) στο γήπεδο της Τούμπας, στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο την Μπενφίκα, παρουσία και του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί. Ο πρώτος στόχος είναι καθαρά αγωνιστικός, αφού ένα καλό αποτέλεσμα θα δώσει ελπίδες για πρόκριση απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο όπως η Μπενφίκα, η οποία είναι πρώτη στη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος, περυσινή φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο δεύτερος στόχος που θέτει ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες τους του είναι ο ΠΑΟΚ, μπροστά στα μάτια του Πλατινί, να αναστρέψει την κακή εικόνα που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη, όσον αφορά τη συμπεριφορά των οπαδών του. Μια συμπεριφορά που έχει πληρώσει ακριβά η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τελευταίες επιπτώσεις κακής συμπεριφοράς είναι ο φετινός αποκλεισμός της Τούμπας σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά και (γιατί όχι;) και μια πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τη Σάλκε στην Τούμπα, αν ο ΠΑΟΚ είχε τη βοήθεια των οπαδών του ενδέχεται να είχε διαφορετική τύχη.

Τον πρώτο στόχο καλείται να τον κυνηγήσει ο Χουμπ Στέφενς με τους παίκτες του, για τους οποίους το σημερινό παιχνίδι «θα πρέπει να είναι κίνητρο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ολλανδός τεχνικός, υποσχόμενος εκπλήξεις στην εντεκάδα. Στη χθεσινή προπόνηση δεν έδειξε τις σκέψεις του ούτε όσον αφορά πρόσωπα αλλά ούτε και όσον αφορά το σύστημα που θα εφαρμόσει.

Τον δεύτερο στόχο θα πρέπει να τον πετύχει ο Ιβάν Σαββίδης με τους συνεργάτες του. Στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου αυτού ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά έκανε χθες μια δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, όπου αφού αρχικά διαπιστώνει σύμπτωση συναισθημάτων με τους οπαδούς όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, συμπληρώνει: «Πιστεύω ότι τόσο στον αντίπαλό μας όσο και στους υψηλούς φιλοξενούμενους από την UEFA θα δείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε την ομάδα μας με πάθος και χωρίς ακρότητες, επιβεβαιώνοντας ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα η οποία μπορεί να βρίσκεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».