Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις του για την οικονομία εξαπέλυσε την Πέμπτη ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι την ώρα που οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 1948 παρουσιάζει δίδυμο πλεόνασμα και ήδη βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, ο κ. Τσίπρας «με απύθμενο θράσος συκοφαντεί αισχρά την πατρίδα του, δηλώνοντας ότι θα ακυρώσει όλες τις συμφωνίες της χώρας, ακόμα και αν αυτές αφορούν τη μείωση του ελληνικού χρέους».

Επίσης ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι την ίδια στιγμή ο επί των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός χαρακτηρίζει το πλεόνασμα «έγκλημα» για την ελληνική οικονομία, ενώ ο «μετριοπαθής» Γιάννης Δραγασάκης «δηλώνει ότι προετοιμάζουν έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη».

«Θεωρούσαμε ότι η ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ έχει όριο. Όταν όμως το ξεπερνά, γίνεται επικίνδυνη για τη σταθερότητα της χώρας και υπονομευτική για τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα όσα είπε για την ελληνική οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη καυτηρίασε και το ΠΑΣΟΚ.

«Με μεγάλη θλίψη παρακολουθούμε τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «οι αναφορές του περί «κατεστραμμένης και εξαϋλωμένης Ελλάδας» δυσφημούν τη χώρα και υποτιμούν τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει επίσης στο σχόλιό του ότι «ο κ. Τσίπρας πολύ θα ήθελε η χώρα μας να είναι κατεστραμμένη, αλλά ευτυχώς απέτυχε» και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να ανακαλύψει μια νέα επικοινωνιακή τακτική», καθώς «η αντιμνημονιακή και καταστροφική αφήγηση είναι ξεπερασμένη, ανούσια και κουραστική».

Ανταπάντηση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Τα δελτία ψεύδους και οι ανούσιες επιθέσεις δεν μπορούν να κρύψουν τον πανικό της κυβέρνησης που βυθίζεται καθημερινά στην ανυποληψία και την πολιτική απομόνωση, καθώς υλοποιεί την πιο σκληρή πολιτική εξόντωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, που γνώρισε ο τόπος μεταπολιτευτικά».