Άνοιξε την Τετάρτη τα φτερά της η νέα αεροπορική εταιρεία Ellinair, του ομίλου Μουζενίδη, η οποία εκτέλεσε με το ιδιόκτητο αεροσκάφος της τύπου RJ 85, 96 θέσεων, την πρώτη της πτήση συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με το Κίεβο.

Είναι η πρώτη φορά που ένας ελληνικός οργανισμός tour operator μεταφέρει τους επιβάτες του με δική του αεροπορική εταιρεία.

Στον σχεδιασμό του ομίλου Μουζενίδη​ περιλαμβάνεται η προσθήκη και νέων δρομολογίων προς άλλους προορισμούς, χωρίς να διαταραχθεί η συνεργασία που έχει ο όμιλος με την Astra Airlines. Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τετάρτη και Κυριακή).

Στα σχέδια του τουριστικού οργανισμού είναι η χρησιμοποίηση ενός ακόμα ιδιόκτητου αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 20 Απριλίου.

Από τον Μάιο ένα τρίτο αεροσκάφος Α319, 150 θέσεων, θα ενταχθεί στο στόλο και θα επιχειρεί για έξι μήνες (Μάιο – Οκτώβριο) με τα χρώματα και τα σήματα της Ellinair πτήσεις από και προς την Κέρκυρα.

Ο όμιλος Μουζενίδη που δραστηριοποιείται κυρίως στην τουριστική αγορά της Ρωσίας και των γειτονικών χωρών. Οι προβλέψεις για το 2014 ανεβάζουν τον αριθμό των επισκεπτών που θα διακινηθούν από τον όμιλο σε πάνω από 500.000.