Την αντίδραση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε η εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση έλαβε εννέα εκατομμύρια ευρώ για την αποναρκοθέτηση εμπόλεμων περιοχών αλλά δεν υπάρχουν παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι τα χρήματα έφτασαν στον προορισμό τους.

Σε αυτήν την υπόθεση εμπλέκεται ο Αλεξ Ρόντος στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του γραφείου του Γ. Παπανδρέου που εκδόθηκε την Τρίτη, «την περίοδο κατά την οποία ηγείτο του υπουργείου Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ».

Επίσης υπενθυμίζει ότι «η Οικονομική Αστυνομία η οποία και ανέλαβε αρχικά την έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου».

«Ολα τα άλλα, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με την υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα» τονίζεται.

Τέλος στην ανακοίνωση του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού αναφέρεται ότι «ελπίζουμε πως το γεγονός ότι ορθώς ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη μια ΜΚΟ, δεν θα αποτελέσει ευκαιρία για κάποιους να πλήξουν την ιδέα της αυτοοργάνωσης και του εθελοντισμού, ούτε και τα κινήματα των πολιτών, που παγκοσμίως αποτελούν μια ήρεμη δύναμη προώθησης του κοινού καλού για κάθε κοινωνία και για κάθε χώρα».