Πρόγραμμα ανάκλησης 688 αυτοκινήτων Toyota Prius, παραγωγής από 23 Μαρτίου 2009 ώς και 5 Φεβρουαρίου 2014, εκτελεί η Toyota Ελλάς, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών θα ειδοποιηθούν εγγράφως με επιστολή από την Toyota Ελλάς.

Η ανάκληση γίνεται προκειμένου να ελεγχθεί και να επαναπρογραμματιστεί η μονάδα ελέγχου ηλεκτροκινητήρα και γεννήτριας των 688 αυτοκινήτων, καθώς και η μονάδα διαχείρισης ισχύος τους, αφού έχει διαπιστωθεί ότι ιδιαίτερα σε υψηλές ταχύτητες όπου τα θερμικά φορτία είναι υψηλά, μπορεί να υπερφορτιστεί ο ενισχυτής τάσης, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στο όχημα.

Στην περίπτωση αυτή ενεργοποιούνται διάφορες ενδείξεις στον πίνακα οργάνωσης και το όχημα εισέρχεται σε λειτουργία ασφαλείας, με μειωμένη απόδοση κινητήρα, όπου η οδήγηση είναι ακόμη δυνατή για μια συγκεκριμένη απόσταση.

Σε μεμονωμένες μάλιστα περιπτώσεις θα μπορούσε να προκληθεί επανεκκίνηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα – γεννήτριας, έχοντας ως συνέπεια την απενεργοποίηση του υβριδικού συστήματος και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

Πάντως στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν έχει αναφερθεί κάποια παρόμοια περίπτωση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, στο τηλέφωνο 210-2808.000 (ώρες λειτουργίας από 9 π.μ. έως 5 μ.μ.).