Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου αναμένεται να ανακοινώσει αύριο εκπτώσεις στο τιμολόγιο των βιομηχανιών κατά 10%-15% μέσω του μέτρου της διακοψιμότητας. Συγκεκριμένα ο διαχειριστής του συστήματος (ΑΔΜΗΕ) θα ανακοινώνει πόσα φορτία ενέργειας θέλει να διακόπτει ετησίως από το σύστημα, προκειμένου να εξοικονομεί τη λειτουργία ενός αριθμού μονάδων ηλεκτρισμού.

Κάθε βιομηχανία θα εκχωρεί στον διαχειριστή την ποσότητα εκείνη της ενέργειας την οποία δεν θα καταναλώσει, ζητώντας του σε αντάλλαγμα να την αποζημιώσει σε μια συγκεκριμένη τιμή. Η βιομηχανία που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή θα κερδίζει τη δημοπρασία, άρα και την έκπτωση.

Το δεύτερο μέτρο αφορά στη μείωση των περιθωρίων κέρδους της ΔΕΠΑ. Τα κέρδη προ φόρων της ΔΕΠΑ ανέρχονται σήμερα σε 100 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΚΑ, το περιθώριο κέρδους της θα μειωθεί, με σκοπό η έκπτωση που θα προκύψει να μετακυλιστεί τόσο τις βιομηχανίες όσο και στις ΕΠΑ (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας) και μέσω αυτών στους πελάτες τους.