«Ειλικρινά δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι έγινε όταν ο Ρενό πέρασε τα 6,16 μ. Μόνο που τοποθετήθηκε ο πήχης σε αυτό το ύψος όλοι οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι και πήραν θέση με κινητά και φωτογραφικές μηχανές για να απαθανατίσουν τη σκηνή. Ηταν μια μαγική εμπειρία και νιώθουμε τυχεροί που τη ζήσαμε».

Η Νικόλ Κυριακοπούλου και ο Κώστας Φιλιππίδης είχαν την τύχη να είναι παρόντες σε ένα κομμάτι της Ιστορίας, καθώς συμμετείχαν, όπως και οι προπονητές τους, στο μίτινγκ του Ντόνετσκ και έγιναν μάρτυρες αυτού του εκπληκτικού παγκόσμιου ρεκόρ που πέτυχε ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί.

«Απίστευτος τύπος –και να φανταστείτε ότι δεν είναι ψωνισμένος, αλλά τρομερός χαρακτήρας που δεν έχει καβαλήσει το καλάμι. Μιλούσαμε στο ασανσέρ και με ρώτησε τι έκανα, ενώ με συμβούλεψε να μην πιέσω τον εαυτό μου και με άλλους αγώνες μέχρι το Σόποτ διότι με είδε κουρασμένη», λέει στην «Ομάδα» η Νικόλ, που παραδέχθηκε: «Δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρει και όταν το πέτυχε έπαθα εγκεφαλικό…».

Ο προπονητής του Κώστα Φιλιππίδη Δημήτρης Κυτέας, από την πλευρά του, το περίμενε: «Το άξιζε γιατί ρισκάρει πολύ και είναι γεννημένος γι’ αυτό που κάνει. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρασε πολύ πάνω από τον πήχη, θα ήταν τουλάχιστον στα 6,25-6,30 μέτρα! Ημουν παρών και στη Λεϊρία, σε ένα Μπρούνο Τζάουλι, όταν είχε περάσει τα 6.01 μ. Είναι ένας αθλητής που χαίρεσαι να τον βλέπεις» τόνισε ο έμπειρος τεχνικός.