Συνεχίζοντας την πολιτική επιθετικών εξαγορών νέων εταιρειών τεχνολογίας, η Google ανακοίνωσε ότι περιήλθε στην ιδιοκτησία της μία ακόμη startup: πρόκειται για την ισραηλινή SlickLogin, η οποία αναπτύσσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία που επιτρέπει σε ιστότοπους να επαληθεύουν την ταυτότητα των χρηστών χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα.

Η μέθοδος αυτή δίνει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να μπαίνουν σε λογαριασμούς web banking, κλειστά επιχειρησιακά δίκτυα μέσω VPN αλλά και σε διαδικτυακές υπηρεσίες με μοναδικούς κάθε φορά υπερήχους που παράγει το κινητό τους τηλέφωνο.

Η εταιρεία SlickLogin ιδρύθηκε μόλις πριν από πέντε μήνες από τρία άτομα.

Η τεχνολογία της SlickLogin έχει στόχο να εγκαταλειφθούν πλήρως οι κωδικοί πρόσβασης και οι συσκευές/token που διανέμουν οι τράπεζες για την επαλήθευση ταυτότητας σε δύο βήματα.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς – χωρίς λεπτομέρειες για το τίμημα – έγινε από τον ιστότόπο της SlickLogin. Το μόνο που αναφέρεται σχετικά με τα σχέδια της Google είναι ότι εκεί «υλοποιούνται κάποιες καταπληκτικές ιδέες που θα κάνουν το Διαδίκτυο ασφαλέστερο», επάνω στις οποίες θα συνεργαστούν.