Ένοπλοι κατέσφαξαν δεκάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους χριστιανούς, χθες το βράδυ σε χωριό της πολιτείας του Μπόρνο, στη βορειο-ανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

«Σκότωσαν πολλούς, πολλούς ανθρώπους σε επίθεση χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχω, περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε αξιωματούχος της περιοχής από την ομοσπονδιακή πρωτεύουοσα Αμπούζα προσθέτοντας ότι οι αρχές υποπτεύονται ότι οι δράστες της σφαγής ανήκουν στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, 90 κάτοικοι του χωριού σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή.
Κάτοικος του χωριού που γλίτωσε τη σφαγή δήλωσε ότι η ομάδα έφθασε στο χωριό επιβαίνοντας σε φορτηγά και μοτοσυκλέτες. Οι δράστες της σφαγής ζήτησαν από τους άνδρες να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο και τους έσφαξαν. Στη συνέχεια ερεύνησαν τις κατοικίες σε αναζήτηση κατοίκων που κρύβονταν, πυρπόλησαν σπίτια και λεηλάτησαν τα καταστήματα του χωριού.

Την περασμένη εβδομάδα, ένοπλοι της οργάνωση Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 43 ανθρώπους σε δύο χωριά του Μπόρνο, προκαλώντας την έξοδο εκατοντάδων κατοίκων προς την τοπική πρωτεύουοσα Μαϊντουγκούρι.

Ενοπλοι επέδραμαν επίσης χθες σε χωριό ψαράδων στις όχθες της λίμνης Τσαντ και άνοιξαν πυρ αναγκάζοντας τους κατοίκους να διαφύγουν προς τη λίμνη και να πνιγούν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή.

Από τον περασμένο Μάιο ο στρατός της Νιγηρίας διεξάγει επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε τρεις πολιτείες της βορειο-ανατολικής Νιγηρίας που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ένοπλοι ισλαμιστές της οργάνωσης συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον των νιγηριανών δυνάμεων ασφαλείας, των μελών της χριστιανικής μειονότητας της βόρειας Νιγηρίας και των ομάδων αυτοάμυνας που έχουν συγκροτήσει οι κοινότητες της περιοχής.

Η οργάνωση Μπόκο Χαράμ επιδιώκει την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία, όπου είναι συγκεντρωμένος ο μουσουλμανικός πληθυσμός της χώρας. Ο πληθυσμός της νότιας Νιγηρίας είναι στην πλειοψηφία του χριστιανικός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από