Μετά από οκτώ μήνες, και την τμηματική καταβολή προστίμου, το βορειοκορεατικό πλοίο Chong Chon Gang απέπλευσε από τον Παναμά, οι αρχές του οποίου το είχαν σταματήσει επειδή μετέφερε οπλισμό που δεν είχε δηλωθεί.

Το πλοίο και το πλήρωμά του ξεκίνησε για την Κούβα, από όπου είχε αρχικά φύγει με το φορτίο, πλέοντας προς τη Βόρεια Κορέα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Παναμά, το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της πόλης Κολόν με προορισμό την Κούβα, αφού καταβλήθηκε πρόστιμο ύψους 690.000 δολαρίων στις αρχές της Διώρυγας του Παναμά (ACP).

Τον περασμένο μήνα, η υπηρεσία μετανάστευσης είχε ανακοινώσει ότι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος και ο πολιτικός εκπρόσωπος του πλοίου τίθενται υπό κράτηση επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν ενήμεροι για το παράνομο φορτίο.

Το Chong Chon Gang είχε κρατηθεί τον Ιούλιο από τις αρχές του Παναμά καθώς κάτω από το φορτίο των 10.000 τόνων ζάχαρης που μετέφερε, βρέθηκαν 240 τόνοι αδήλωτων όπλων από την Κούβα. Η παράδοση όπλων στη Βόρεια Κορέα έχει απαγορευτεί από τον ΟΗΕ και ο Παναμάς θεώρησε ότι η διέλευση του συγκεκριμένου φορτίου από τη Διώρυγα συνιστούσε απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από