Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το τουρκικό κοινοβούλιο. Με αφορμή ένα νομοσχέδιο, δεκάδες βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια και άρχισαν να γρονθοκοπεί ο ένας τον άλλον.

Τρεις βουλευτές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με σπασμένες μύτες και δάχτυλα.

Στο τέλος της συνεδρίασης, και μετά τη μερική υπαναχώρηση του Ταγίπ Ερντογάν με την απόσυρση άρθρων, το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που ενισχύει τον πολιτικό έλεγχο στους διορισμούς των δικαστών υπερψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της Τουρκίας.

Πριν απότην ψηφοφορία ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι αποσύρονται τα πιο αμφιλεγόμενα άρθρα του νομοσχεδίου με το οποίο μεταρρυθμίζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) καθώς η αντιπαράθεση ήταν τόσο έντονη που σε δύο περιπτώσεις βουλευτές ήρθαν στα χέρια μέσα στο κοινοβούλιο.

Μάλιστα ένας βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), ο Αλί Ιχσάν Κοκτούρκ, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με σπασμένη μύτη. Ενας άλλος βουλευτής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα δάχτυλα, όπως και ένας τρίτος συνάδελφός του.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο, που δίνει στον υπουργό Δικαιοσύνης τον τελευταίο λόγο όσον αφορά το διορισμό των δικαστών, είναι αντισυνταγματικό και ότι μοναδικός σκοπός του είναι να επιτρέψει στην κυβέρνηση να σταματήσει τις έρευνες για τα σκάνδαλα που την απειλούν.

Το CHP είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο εάν εγκριθεί ο νόμος από το κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από