Το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης θα αρχίσει να παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του -αρχικά μόνο στις ΗΠΑ- να αυτοπροσδιορίζουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις μεταξύ 50 προκαθορισμένων επιλογών, και να έχουν τη δυνατότητα άμεσης προσθήκης της δικής τους επιλογής.

Εκτός από τις βασικές επιλογές «Γυναίκα», «Ανδρα»,«Αλλο» αρχικά, 159 εκατομμύρια χρήστες του facebook στην Αμερική, θα μπορούν να δηλώνουν τις σεξουαλικές τους επιλογές ή ιδιαίτερες προτιμήσεις ή να επιλέγουν να μην εμφανίζεται το φύλο τους.

Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν προσωπική αντωνυμία με βάση το φύλο που δηλώνουν καθώς και πώς επιθυμούν να απευθύνονται προς το πρόσωπό τους αποκαλώντας: αυτή, αυτός, αυτό, ή ακόμα και αυτοί.

Μερικές από τις επιλογές είναι:

    1. Χωρίς φύλο
    2. Με συγκεκριμένο φύλο
    3. Αντρας που ντύνεται γυναίκα
    4. Γυναίκα που επιθυμεί γυναίκες
    5. Αμφιφυλόφιλος άντρας
    6. Αμφιφυλόφιλη γυναίκα
    7. Διεμφυλικός
    8. Αμφισεξουαλικός
    9. Υπερφυλικός
    10. Ασέξουαλ
    11. Μόνο για ομαδικό σεξ
    12. Φετιχιστής κ.α

      Ανάλογες επιλογές αναμένεται να δοθούν διεθνώς, μετά από συζήτηση για τους όρους με μέλη των κατά τόπους ομοφυλοφιλικών και τρανσέξουαλ κοινοτήτων, όπως έγινε και στις ΗΠΑ.

      Τα μέλη του κοινωνικού δικτύου που φτάνουν το 1,23 δισεκατομμύρια, μπορούν να διατηρούν μυστικό τον σεξουαλικό τους προσδιορισμό (όπως συμβαίνει και σήμερα). Η δυνατότητα επιλογών στο «φύλο» του προφίλ κάθε χρήστη του facebook αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών από μέλη, αναφέρει το Associated Press.