Η ευρηματικότητα του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών Ντιέγκο Μαραντόνα οδήγησε τον αργεντινό σουπερστάρ στο σημείο να αστειευτεί επικαλούμενος τη διάσημη ηθοποιό Σοφία Λόρεν. Ο 53χρονος ζογκλέρ της μπάλας αντιμετωπίζει ανάλογα μπλεξίματα με την 79χρονη ντίβα του κινηματογράφου, ελπίζοντας ότι θα αθωωθεί από τις κατηγορίες για φορολογική απάτη, όπως και η Λόρεν, που δικαιώθηκε έπειτα από… 40 χρόνια για την αμοιβή μιας ταινίας του 1974!

«Δεν είναι δίκαιο να χρησιμοποιείται το όνομα Μαραντόνα ως σύμβολο της φοροδιαφυγής. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στα θύματα της γραφειοκρατίας και της αδικίας. Ελπίζω να επικοινωνήσω σύντομα με τη Σοφία Λόρεν για να μου πει πώς κατάφερε να παραμείνει δυνατή στη σκληρή μάχη της με τους δικαστές», δήλωσε ο Ντιέγκο, ο οποίος τουλάχιστον θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ξεχειλισμένος από υπερηφάνεια λόγω της απερίγραπτης λατρείας εκ μέρους των οπαδών της Νάπολι.

Ο Αργεντινός αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας, που ανέδειξε και εκτόξευσε κατά την επταετή θητεία του στην Ιταλία (1984-91) κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας και ένα Κύπελλο UEFA. Κατά την επιστροφή του, μάλιστα, στο Σαν Πάολο, όπου παρακολούθησε το 3-0 της Νάπολι επί της Ρόμα για το Κύπελλο, δεν έκρυψε τα δάκρυά του, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Αουρέλιο ντε Λαουρέντις δήλωσε πως «θα μπορούσε να είναι σπουδαίος πρεσβευτής της Νάπολι σε όλο τον πλανήτη», αναγνωρίζοντας ότι «υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος στην ιστορία του συλλόγου».

Να θυμίσουμε ότι ο Μαραντόνα κατηγορείται ότι χρωστάει 39 εκατ. ευρώ.