Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και ΟΦΗ – Παναθηναϊκός είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου, καθώς χθες ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ νίκησαν για δεύτερη φορά τους αντιπάλους τους για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στη Ριζούπολη με το ίδιο σκορ (3-0) όπως στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο ΟΦΗ που στο Ηράκλειο είχε νικήσει τον Πανιώνιο με 2-0, χθες στη Νέα Σμύρνη έφυγε με το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε εύκολη δουλειά στη Νέα Σμύρνη. Η αποκάλυψη του αγώνα ήταν ο νεαρός Κουλούρης, ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ του Δικεφάλου, ενώ ο παίκτης που ξεχώρισε σε όλο τον αγώνα και από τις δύο ομάδες ήταν ο Νάτχο, ο οποίος είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης και έδειξε ότι διαθέτει φαρμακερή πάσα. Το 0-1 έκανε ο Αθανασιάδης στο 42′, ενώ ο Κουλούρης πέτυχε τα δύο επόμενα γκολ του ΠΑΟΚ στο 54′ και στο 90′.

Ο Πανιώνιος είχε τις ευκαιρίες, ο ΟΦΗ όμως πέτυχε τα γκολ και πήρε την πανηγυρική πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα δύο γκολ της ομάδας της Κρήτης πέτυχαν οι Μακρής 64′ και Ντουντού 80′. Ο Ντουντού έχει δύο εμφανίσεις ως αλλαγή με τη φανέλα του ΟΦΗ και έχει σκοράρει και στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε. Το γκολ από πλευράς Πανιωνίου πέτυχε ο Κολοβός στο 66′ κάνοντας το 1-1. Ο ΟΦΗ είχε δοκάρι στο 39′ με τον Περογαμβράκη, ενώ στο 75′ ο Πανιώνιος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Μπούρμπου στον Καμπάνταη.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώτος ημιτελικός του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ έχει οριστεί για τις 19 ή 20 Μαρτίου κάτι που θα οδηγήσει την ΕΠΟ σε νέο ορισμό αφού στις 19 Μαρτίου οι Ερυθρόλευκοι αγωνίζονται στο Μάντσεστερ κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Ελεύθερη ημερομηνία είναι η 12η Μαρτίου.

n Μπαίνει ξανά σε έναν δρόμο η υπόθεση του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στη Θέρμη. Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο της Θέρμης ενέκρινε κατά πλειοψηφία τους όρους του διαγωνισμού μίσθωσης έκτασης για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ. Τις επόμενες ημέρες η υπόθεση θα πάει εκ νέου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που αρχικά είχε απορρίψει τον διαγωνισμό, για να εγκριθεί ο νέος.