Τις ελληνογερμανικές σχέσεις, ενόψει των επικείμενων επισκέψεων γερμανών αξιωματούχων στην Ελλάδα, συζήτησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος και ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Γερμανίας Κλέμενς Ζέμτνερ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του έλληνα βουλευτή.

Ο κ. Γλέζος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έθεσε το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Εξάλλου, ο Μ. Γλέζος, με την ιδιότητα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας- Βενεζουέλας, συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο διπλωμάτης ενημέρωσε τον κ. Γλέζο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα του καθώς και για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες.

Ο Μ. Γλέζος τόνισε ότι η αλληλεγγύη προς τον λαό της Βενεζουέλας, απέναντι στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των ΗΠΑ που επιχειρούν να ανατρέψουν το καθεστώς, είναι δεδομένη και ότι από την πλευρά του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να εκδηλωθεί η συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον λαό της Βενεζουέλας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από