Πάνω από 500 συγγραφείς και άνθρωποι των γραμμάτων, της επιστήμης και των τεχνών υπογράφουν κείμενο υπεράσπισης της ενιαίας τιμής βιβλίου, της οποίας η κατάργηση έχει πέσει στο τραπέζι από τον ΟΟΣΑ. Στο κείμενο εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν απαραίτητη τη διατήρηση της ενιαίας τιμής η οποία έχει επιτρέψει «ο ανταγωνισμός να γίνεται με όρους ποιότητας και όχι ποσότητας».

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι ονόματα όπως: Μίκης Θεοδωράκης, Κική Δημουλά, Θανάσης Βαλτινός, Χρήστος Γιανναράς, Ντίνος Χριστιανόπουλος, Ρέα Γαλανάκη, Γιώργος Γραμματικάκης, Αλκη Ζέη, Ιωάννα Καρυστιάνη, Ζυράννα Ζατέλη, Σωτήρης Δημητρίου, Μάρω Δούκα, Μάνος Ελευθερίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιάνης Βαρουφάκης, Βασίλης Βασιλικός, Χάρης Βλαβιανός, Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Μιχάλης Γκανάς, Νίκος Δήμου, Λένα Διβάνη, Αθηνά Κακούρη, Γιάννης Καλπούζος, Θωμάς Κοροβίνης, Μένης Κουμανταρέας, Σταύρος Λυγερός, Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης, Θάνος Μικρούτσικος, Κώστας Μουρσελάς, Γιάννης Ξανθούλης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Περικλής Σφυρίδης, Σώτη Τριανταφύλλου, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Μισέλ Φάις, Ευγενία Φακίνου, Χρήστος Χωμενίδης.

Οι 523 υπογράφοντες λένε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θέλουμε να εκφράσουμε την απερίφραστη αντίθεσή μας στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την ενιαία τιμή του βιβλίου. Ο νόμος περί ενιαίας τιμής είναι μία ρυθμιστική παράμετρος στην ελληνική αγορά του βιβλίου. Επέτρεψε τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού στο μοναδικό πολιτιστικό προϊόν που παράγεται χωρίς καμία απολύτως κρατική βοήθεια ή επιδότηση. Ο συγγραφέας, ο εκδότης και ο βιβλιοπώλης ζουν αποκλειστικά από το κοινό των αναγνωστών, περιορισμένο αριθμητικά αλλά δυναμικό στη χώρα μας. Είναι ακριβώς αυτός ο δυναμισμός που κάνει ακόμη και το μικρό συνοικιακό ή επαρχιακό βιβλιοπωλείο εξίσου απαραίτητα με τις μεγάλες επιφάνειες και τις αλυσίδες. […] Ζητούμε τη συμπαράσταση του πνευματικού κόσμου της χώρας, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των θεσμών, όπως η Ακαδημία Αθηνών, για μια υπόθεση που αφορά την ίδια την τύχη της ελληνικής γλώσσας».